|   | 
  • "2004'den önce 49 bin kadın girişimcimiz vardı bugün 109 bine ulaştı"


    Avrupa Birliği Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen Kadın İşletmelerinde Finans ve Danışmanlık Desteği Programı gerçekleştirildi.

     
    Avrupa Birliği Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen Kadın İşletmelerinde Finans ve Danışmanlık Desteği Programı'nın Tanıtım Toplantısına katılan Kayseri Ticaret Odası Başkanı (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "2004 yılından önce 49 bin kadın girişimcimiz varken, bugün 109 bine ulaştı" dedi. 

    Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Türkiye?deki toplam girişimci sayısı 1 milyon 223 bin kişidir.2014 yılı verilerine göre bu rakamın 1 milyon 114 bini erkek 109 bini kadın girişimcilerden oluşmaktadır. Türkiye?de 2004 yılından önce sadece 49 bin kadın girişimcimiz varken bugün 109 bine ulaşılmıştır. Kadın girişimcilerimizin sayısı ağırlıklı olarak hizmet ve sanayi dalında artış göstermektedir. Bu rakamlar kadın girişimciliğinin geldiği noktayı göstermektedir. Ancak bunun yeterli olmadığını özellikle belirtmem gerekir. Girişimcilikte belli başlı kurallar bulunmaktadır ve bunları gerçekleştirebilenler girişimciliği de çözmüş olanlardır" dedi.

    Hiçyılmaz ayrıca, "Tabi kadın girişimcilerin de dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Girişimcilerimizin başarılı olabilmeleri için öncelikle kendilerine bir hedef koymaları gerektiği kanaatindeyim. Hedef koyduktan sonra yapılacak işlerde cesurca hareket etmenin çok önemli olduğunu söylemem gerekir. Bunların arkasından çalışma prensibi gelir. Daha sonra sabırlı olmak gerekir. İşe başlanıldığı zaman hemen para kazanmak düşünülmemelidir. Ama bunlardan en önemlisi dürüst olmaktır" ifadelerini kullandı.




    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.