|   | 
  • "Adet dönemi sancılarının genellikle nedenini bulamıyoruz"


    Regl ağrısı kadınların her ay yaşadığı sancılı dönemlerden biridir. Genellikle karın ve bel ağrısı sorunlarının yaşanmasına sebep olan regl ağrısı ile ilgili konuşan Dr. Özlem Katırcı, "Ağrı kişiden kişiye değişir. Bazı kadınların Ağrı eşiği düşüktür ve şiddetine göre tedavi basamaklarımız var" dedi. 

     

    Kasıktan karna doğru yayılan ağrı kimi zaman âdet öncesinde kimi zamansa Regl’ın ilk günlerinde kendini hissettiriyor. Birçok kadın için zor bir süreç olan Regl döneminin ağrıları, çoğu zaman normal karşılansa da bir hastalığın da belirtisi olabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Katırcı, Regl sancıları hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.

    Regl sancısı, kadınların adet dönemlerinde oluşan kasık bölgelerinde, bazen bacak bölgelerine kadar yayılan bir ağrı durumu olduğunu belirten Dr. Katırcı, "Ağrının şiddetine göre tedavi basamaklarımız var. Ağrı kesici verdiğimiz hastanın eğer ağrısı kesilmiyorsa Doğum kontrol hapı veriyoruz. Daha da geçmiyorsa depresyon ilaçlarına kadar geniş bir tedavi yöntemi var. Ağrı kişiden kişiye değişir. Bazı kadınların Ağrı eşiği düşüktür" diye konuştu. 

    "ÇOĞUNLUKLA NEDEN BULAMIYORUZ"
    Çoğunlukla bir neden bulamadıklarına değinen Dr. Katırcı, "Buna biz primer dismenora diyoruz. Bunun tedavisi de ağrıyı geçirmeye yönelik oluyor. Ağrı kesicilerle tedavi ediyoruz. Hastalarımızı hastaneye, doktora götürecek kadar perişan ettiği durumlar oluşabilmektedir. Öncelikli olarak muayeneye gelen hastalarımızda adet sancısına neden olabilecek durumları tespit ederiz.  Daha detaylı bir jinekolog muayene ile ultrasonla değerlendirme yaparız. Eğer herhangi bir adet sancısına neden olabilecek sorunu tespit edersek ona yönelik bir tedavi uygulamaktayız. Bu nedenlerden bazıları kist, miyom oluyor" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.