|   | 
  • "AYAK AĞRISI DEĞİL, AYAKKABI AĞRISI VAR"


    Özel Avrupa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Altuner, "Ayak ağrısı diye bilinen ağrıların temeli, yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklanır. Bana göre ayak ağrısı değil, ayakkabı ağrısı var" dedi.

     Op. Dr. Mustafa Altuner, günümüzde sık karşılaşılan problemlerden biri olan ayak ağrılarının, iş dolayısıyla uzun süre ayakta kalmaya ve artan obeziteye bağlı olduğuna dikkat çekti.
    Ayak ağrılarının temelinde kemik olduğu düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyen Altuner, "Hastalar, 'Topuğum ağrıyor' şikayetiyle geliyor. Her şeyin kemikten kaynaklandığını zannediyorlar. Oysa ayaktaki ağrıların asıl sebebi kemik değil, topuktaki yay yastıklarındaki ezilmeye bağlı inflamasyon. Bunlar kemikle alakası olmayan hastalıklar. Hastalarımız yaşam şekillerini değiştirip önerilerimize uyduktan sonra ağrılardaki azalmayı görüyorlar" ifadelerini kullandı.
    "Bana göre ayak ağrısı eşittir ayakkabı ağrısı" diyen Altuner, yapılması gerekenleri ise şöyle belirtti:
    "Ayak ağrılarının temelinde yanlış ayakkabı seçimi vardır. Hastalar sigarayı az içecek, harcamalarından kısacak ve en iyi ayakkabıyı alacaklar çünkü gün boyu ayakkabıyla geziyoruz. Ayağı yormayacak, ortopedik ayakkabı seçilmesi şikayetlerin de azalmasına neden olacaktır. Akşam eve gidildiğinde ayaklar dinlendirilmeli, altına yastık konulmalı, küçük egzersizlerle ayaklar rahatlatılmalı ve buz koyulmalı" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.