|   | 
  • Çolakbayrakdar, "Ramazan sokağı renk katıyor"


     Çolakbayrakdar,
    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ramazan Sokağı?ının Kayseri'ye renk katıp farklı, bir atmosfer oluşturduğunu söyledi.

     
    Esnaf ve vatandaşları sürekli ziyaret eden, halkın içinde olmaya gayret eden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimarsinan Parkı'nda kurulan Ramazan Sokağı'nı Teravih Namazı sonrası belediye yöneticileriyle birlikte ziyaret etti. 

    Sokak esnafına 'hayırlı işler' dileyen ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, "Ramazan Sokağı, Ramazan akşamlarını manevi yönden de zenginleştiriyor. Ramazan ayının daha renkli ve huzur dolu geçmesi, geleneklerin yeni nesillere tanıtılması ve aktarılması adına bize bu güzel havayı yaşatıyor. Hem çocuklara hem de ailelere birlik ve beraberlik içinde kaynaşması adına unutulmaz bir akşam sunuyor? dedi.

    11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e ulaşmış bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, "Bu mübarek ayı gündüz oruçlu geçiriyoruz, akşamları ailemizle birlikte gezeceğimiz, Ramazan'ı yansıtan bir mekanın olması çok güzel bir fırsat oldu. Burada gerçekleştirilen sohbetler, söyleşiler, tasavvuf musikisi konserleri, sema gösterileri, Kur'an-ı Kerim ziyafetleri gibi çok farklı ve renkli programlar bizi bilgilendiriyor, maneviyatımıza katkı sağlıyor, Ramazan'a da hafızalarda renkli mekanlar açıyor" diye konuştu.

    Ramazan Sokağı'ndaki standları tek tek gezerek tasavvuf konseri dinleyen Başkan Çolakbayrakdar vatandaşın, Karagöz'le Hacivat'ın, Ramazan Davulcusu'nun ve şerbetçinin de yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ramazan Sokağı'nda alış-veriş de yapan Başkan Çolakbayrakdar, "Burada açılan kitap fuarları alış-veriş imkanı da sunuyor. Çocuklarımız için hazırlanan oyun alanları ve çeşitli eğlenceler de gelecek nesillerimize Ramazanı sevdirip, güzel maneviyatını unutturmamış oluyor. Hacivat ve Karagöz'le, davulcuyla ve şerbetçiyle sokakta karşılaşmak çocukların hayal dünyasını genişletiyor, tarihi ve kültürel görsel bilgi veriyor. Birçok el emeği göz nuru eserlerin burada sergilenmesi kültür, sanat ve ekonomik açıdan büyük bir güzellik oluşturuyor.

    Kayserimiz için inşallah bir ay boyunca her gün manevi açıdan zengin, huzurlu bir Ramazan daha yaşayacağız. Bütün vatandaşlarımızın gezmesini tavsiye ediyorum. Böyle güzel bir etkinliği sunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik'e de teşekkür ediyorum? diyerek sözlerini bitirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.