|   | 
  • "Covid-19 aşısı virüsü yüzde 91.3 oranında önlüyor"


    ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in ortaklaşa ürettiği aşının uygulandığı 12 bin kişiden elde edilen verilere göre aşının Covid-19'a karşı koruyuculuk oranı yüzde 91.3 olarak güncellendi.

    ABD'li ilaç devi Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech aşısının korona virüse karşı koruyuculuğuna yönelik yeni veriler açıklandı. 12 bin kişi üzerinde yürütülen çalışmalarda, aşının en az 6 aya kadar yüzde 91.3 oranında koruyuculuk sağladığı tespit edildi. Aşının yaş, ırk, cinsiyet veya etnik kökene bakılmaksızın katılımcılar arasında eşit derecede etkili olduğu aktarıldı. Ayrıca, yaklaşık 800 kişinin katıldığı denemelerde aşının "B1351" adlı Güney Afrika mutasyonuna karşı hastalığı önlemede yüzde 100 etkili olduğu ifade edildi.


    BioNTech'in kurucu ortağı Uğur Şahin yaptığı açıklamada, verilerin “bir aşının dolaşımda olan mutasyonlara karşı etkili bir şekilde koruyabileceği ilk klinik sonuçları içerdiğini, sürü bağışıklığına ulaşmak ve salgını sona erdirmek için kritik bir faktör olduğunu” dile getirdi.
    Kasım ayında 44 bin kişi üzerinde yapılan çalışmada aşının etkinlik oranı yüzde 95.3 olarak açıklanmıştı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.