|   | 
  • "ERCİYES DAĞI'NDA TEK SORUMLU KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'DİR"


    Büyükşehir Belediyesi Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, en önemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ'da her otelin kendine ait kayak pisti bulunduğunu hatırlatarak, "Erciyes Dağı'nda tek sorumlu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'dir" dedi.

    Büyükşehir Belediyesi Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, en önemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ'da her otelin kendine ait kayak pisti bulunduğunu hatırlatarak, "Erciyes Dağı'nda tek sorumlu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'dir" dedi.

    Büyükşehir Belediyesi Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, "Avrupa'da oteli ile kayak pistleri ile tek bir elden işletilen tüm sosyal imkanların ziyaretçilere sunulduğu, dağ ortamında şehre inmeden günlerce hayatını sürdürebileceği, zevk alabileceği bir ortam var" diyerek Türkiye'de dağcılık ve kayak sporlarına gerekli önem verilmediği için bir çok işin rasgele yapıldığının altını çizdi.

    Uludağ'ın Türkiye'nin önemli bir kayak merkezi olduğunu ve meşhur bir kayak merkezi olduğunu söyleyen Cıngı, "Uludağ'da tek şirket veya tek işletmeci ortamı yok. Otellerin kendi pistleri var ve kendi müşterilerine kullandırıyordu. Bir misafir diğer otele geçtiği zaman bilet almak zorunda kalıyordu. Şu anda Uludağ'da tek bilet sistemine geçtiler.

    Türkiye'de tek elden işletilen, tek kayak merkezi Erciyes'tir. Geçtiğimiz günlerde, 21 tane otel arsamızı Büyükşehir Belediyesi ihale etti 2 yıl içinde bu otellerin hizmete gireceğini tahmin ediyoruz. Bu sayede konaklama sorunu da ortadan kalkacak. Şu andaki Kayseri'deki yatak sayısından daha fazlası Erciyes'te olacak. Sosyal tesislerimiz, ilkyardım merkezlerimiz, restoranlar eğlence merkezleri dağın her tarafına serpiştirilmiş vaziyette olacak. Buraya gelen misafirlerimiz istedikleri gibi dağda şehre inme ihtiyacı duymadan günlerin geçirebilecek. Erciyes A.Ş. Türkiye'de ilk dağ yönetim sistemi olacak" ifadesinde bulundu.

    Cıngı, "Erciyes Dağı'nda dağ arazisi devletin veya hazinenin olurdu yap-işlet-devret mantığı ile verilirdi. Fakat Erciyes Dağı baktığınız zaman Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir alan var. Yapılan yatırım sadece Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. İşletme de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

    Bu özelliği ile Erciyes Dağı Türkiye'de ilk. Her şeyi ile Büyükşehir Belediyesi'nin mülkü. Buradaki sıkıntıların aşılması ve hizmet verilmesi konusunda daha rahat oluyor" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.