|   | 
  • FETÖ davasında 7 sanık daha dinlendi


     FETÖ davasında 7 sanık daha dinlendi

    Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 68 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında 7 sanık dinlendi. 
    Kayseri'de FETÖ'ye ilişkin soruşturma kapsamında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün 'il imamı' firari Sıtkı Baş'ın da aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında öğleden sonraki oturum 250 kişilik Kayseri Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda görülmeye devam edildi. Duruşmada 7 sanık daha dinlendi. Tutuksuz sanık Bünyamin Aksoy, Orman Bölge Müdürlüğünde memur olduğunu, hiçbir toplantıya katılmadığını, Mardin'e kurban dağıtımına gitmediğini söyledi.
    Başka suçtan tutuklu bulunan sanık Metin Gök ise, "Yeşil Mahalle imamı olduğum kuru iftiradır. İspata yönelik bir delil yoktur. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev aldım. Vatanını, milletini seven bir Türk'üm, vatan sağ olsun. İşimden atıldım, bir daha ömür boyu memur olamayacağım, vatan sağ olsun. Memuriyetimde devletimi hiç zarara uğratmadım, yeri geldi cebimden harcadım, vatan sağ olsun. Evlatlarım da bu vatana sağ olsun. 3 aydır tutukluyum. Bakıma muhtaç 5 çocuğum var" diye konuştu.

    "Vatan haini olarak anılıp yaşamaktansa idam edilmeyi isterim"
    Tutuksuz sanık Mehmet Özdemir ise sorgu ve savunmasında, "Kayseri'de 1989'da SGK'da işe başladım. Röntgen teknisyeni olarak görev yaptım. Kimsenin adamı olmadım. Sadece Allah'a kul oldum. Cemaate ve ona yakın sendikaya hiçbir zaman üye olmadım. Bank Asya'da hiçbir hesabım yoktur" dedi. 
    4 sayfalık yazdığı savunmayı okuyan Özdemir, "Ben de idamın gelmesini isteyenlerdenim. Vatan haini olarak anılıp yaşamaktansa idam edilmeyi isterim. Kayseri'de yayın yapan yerel bir gazetede FETÖ şeması yayınlandı. Benim de adım geçti. Aradım, görüştük, alakam olmadığını anlattım ama tekzip yayınlamadılar. Beraatımı istiyorum" ifadelerini kullandı.
    17 yıldır öğretmen olarak görev yaptığını söyleyen tutuksuz sanık Mehmet Gönç de, "Neden burada olduğumu bilmiyorum. Hayatımda hiç kurban dağıtmadım, Mardin'e gitmedim. Memurlar Vakfında ne bulundum, ne toplantılarına katıldım. FETÖ/PDY örgütüne üye olmadım. Hep darbe karşısında, demokrasinin yanında oldum. Şimdi terörizmle suçlanıyorum" dedi. 
    Tutuksuz sanık Hamza Çim de sohbet toplantılarına katıldığını belirterek, "Mustafa Özdemir'in davetiyle birkaç kez sohbet toplantılarına katıldım. Daha sonra soğudum, gitmedim. Sıtkı Baş'ı tanımam, bilmem. Maaşım blokeli, iş bulamıyorum. Soruşturma nedeniyle işsizlik maaşı bile alamıyorum" şeklinde konuştu. 
    Tutuksuz sanıklar Ömer Geneci, Birol Çelebi de savunma yaptıktan sonra mahkeme heyeti, duruşmayı yarın sabah saat 09.00'da başlamak üzere sonlandırdı. Aralarında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu 12 müştekili, 68 sanıklı 771 sayfalık iddianamesi olan davanın ikinci duruşmasının 9, 10, 11, 12 ve 13 Ocak tarihleri olmak üzere 5 gün sürmesi bekleniyor.



    Etiketler fetö dava

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.