|   | 
  • "G20'de basına akreditasyon benim işim değil"


    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 15-16 Kasım?da Antalya?da yapılacak G20 Zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

     
    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 15-16 Kasım?da Antalya?da yapılacak G20 Zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

    Hisarcıklıoğlu bazı basın mensuplarına yapılan akreditasyonla ilgili ?Akreditasyon işi benim işim değil. Bunun yetkilisi kim bilmiyorum. Yetkililerle görüşülecek bir iş. Benim sizden ricam dünya çapında bir iş yapıyoruz. G20, 25 sene sonra belki Türkiye tekrar ev sahipliği yapacak. Bunun için bu zirve Türkiye için çok önemli.? dedi.

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergun Atalay, İkiz Kuleler toplantı salonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. 

    "Asgari ücretin iyileştirilmesine karşı değiliz"
    Rifat Hisarcıklıoğlu, ?Hükümetin asgari ücreti 1300 lira yapma sözü var. Bunun için günlerdir açıklamaları var. İş dünyasının bu konu ile ilgili eleştirileri var maliyetin artacağı noktasında. İş dünyası buna nasıl bakıyor?? sorusuna şu karşılığı verdi: ?Kamuoyuna yansıdı mı yansımadı mı bilmiyorum. Başbakan Ahmet Davutoğlu bu akşam bizlerle beraber olacak. Bu konuları istişare edeceğiz. Güzel olan bir şey, Başbakan'ın bütün bu uygulamaları, istişareye açık bir insan ve yönetimde de herkesin fikrini alarak kararlar alıyor.? 

    Asgari ücrete yapılan zamla işverenin üzerine bir yük gelmediğini, işverenin zaten 1500 lira maliyetinin olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, ?İşveren maliyeti 1500 lira olan hakkın 1300 lirasını işverenlerimiz büyük memnuniyetle verilmesini uygun buluyoruz. Biz karşı değiliz, işçi daha fazla para kazansın bundan memnuniyet duyarız. Ama para maliyeti 1500 lira. Bir asgari ücretlinin maliyeti olarak söylüyorum.? diye konuştu.

    Akreditasyon benim işim değil
    ?G20 Zirvesi sırasında bazı basın mensuplarına akreditasyon uygulanıyor. Siz bununla ilgili neler söylemek istersiniz?? sorusu üzerine Hisarcıklıoğlu, şu cevabı verdi: ?Akreditasyon işi benim işim değil. Bunun yetkilisi kim bilmiyorum. Yetkililerle görüşülecek bir iş. Benim sizden ricam dünya çapında bir iş yapıyoruz. G20, 25 sene sonra belki Türkiye tekrar ev sahipliği yapacak. Bunun için bu zirve Türkiye için çok önemli.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.