|   | 
  • “Kayseri 6 bin yıllık tarihiyle adeta açık hava müzesidir”


     “Kayseri 6 bin yıllık tarihiyle adeta açık hava müzesidir”
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019-2020 Özel Ödülleri Töreni'nde Kayseri’yi de örnek göstererek, şehrin farklı medeniyetlere beşiklik yaptığını vurgulaması üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin 6 bin yıllık tarihi ile açık hava müzesi gibi olan bir şehir olduğunu söyledi.

    Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, 'Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019-2020 Özel Ödülleri Töreni'nde Kayseri’yi de örnek göstererek, şehrin farklı medeniyetlere beşiklik yaptığını vurgulaması üzerine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Kayseri'nin örnek gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti yaptığı yazılı açıklama ile dile getirdi. Büyükkılıç açıklamasında " Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019-2020 Özel Ödülleri Töreni'nde Kayseri’yi de örnek göstererek, tarih boyunca medeniyetlerin kavşağında yer alan Türkiye'nin, tek başına bir değer olan İstanbul'un yanında, Hatay'dan Kayseri'ye, Ürgüp'ten Hasankeyf'e, Efes'ten Hattuşaş'a kadar farklı medeniyetlere beşiklik yapmış yerlere sahip olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi farklı medeniyetlere beşiklik yapmış Kayseri’miz adeta açık hava müzesi gibidir. Cumhuriyet Meydanımızın etrafı farklı medeniyetlere ait eserlerle doludur. Gezip görülmeye değer öyle güzel müzelerimiz var ki, Kayseri Arkeoloji Müzemiz başta olmak üzere Selçuklu Müzemiz tarihi Kayseri Lisesi'nde yer alan Milli Mücadele Müzemiz ve Güpgüpoğlu Etnoğrafya Müzemiz bunlardan bazılarına örnektir. Memleketimizle gurur duyuyoruz. Kayseri’nin incisi Erciyes’imiz, dünyada, özellikle Avusturya, İsviçre, Fransa gibi ülkelerde çok büyük ve meşhur kayak merkezleri olmasına rağmen ISO standartlarını dünyada ilk alan kayak merkezinin olması bizlere ayrıca gurur veriyor.  Kapuzbaşı Takım Şelalemiz, doğa harikası olan Sultan Sazlığımız, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Koramaz Vadi’mizle Anadolu’da ticaretin ilk başladığı yer olan 6 bin yıllık geçmişe sahip Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü gibi değerlere sahip olmamız bizim en önemli güzelliklerimizdendir. Tescilli tarihi eserlerimiz, 7,5 milyon yıllık fosillerle doğa tarihindeki zenginliğimiz ise Kayseri’yi görülmeye değer bir şehir kılıyor” ifadelerine yer verdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.