|   | 
  • KİRAZ BAHÇESİNDE KİRAZ EV


     KİRAZ BAHÇESİNDE KİRAZ EV
    Kayseri?nin Develi ilçesinde yaşayan Yalçın Ateş, Toros Dağları?nın bin 847 metre yüksekliğinde kiraz yetiştiriciliği yapıyor. Bahçede göze çarpan şey ise evin dış cephesinin kiraz figürleriyle süslenmiş olması.

    Çadıryeri köyüne yaklaşık iki kilometre uzaklıkta yaşayan Yalçın Ateş, kurduğu kiraz bahçesinde hiçbir kimyasal madde kullanmadığını belirterek, ?Ziraat mühendislerinin kontrolünde fidan çeşitliliği yapıyorum. Kiraz bahçesindeki fidanların da çiçek dönemindeki tozlanma doğal yollardan arılar tarafından gerçekleştiriliyor.? dedi.
    Kiraz bahçesinde 900?e yakın ağaç bulunduğunu söyleyen Ateş, ağaçların tozlanma ihtiyacını karşılamak için daha önceleri 5 kovan ile başladığını, şu anda ise 60 kovana kadar çıktığını bildirdi.
    Toros Dağları?nın bin 847 metre yüksekliğinde yetiştirdiği kirazların tamamını dış piyasaya ihraç ettiğini söyleyen Ateş: ?havanın bu bölgede serin olması nedeniyle Haziran ortasından Eylül ayına kadar ağaçlarda kiraz bulunabiliyor. Bu bölgede 2 bin rakımına kadar kiraz yetiştiriciliği yapılabilir ve biz bunu gerçekleştiriyoruz.? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.