|   | 
  • ''Mülakat esnasında bilmediğim soru olursa 'anımsayamadım' dememizi is


    ''Mülakat esnasında bilmediğim soru olursa 'anımsayamadım' dememizi is
    KAYSERİ’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Cemal T. (32), etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini belirterek, “Çalışma evlerinde kaldım. Hakim savcı sınavlarına hazırlanıyordum. Mülakatlarda kırmızı kravat takmamızı, bilemediğimiz sorularda da ‘anımsayamadım’ dememizi söylediler" dedi.

    Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan yargılanmasına başlanan avukat Cemal  T., mahkeme salonunda hazır bulundu. Etkin pişmanlık kapsamında bildiklerini anlatmak istediğini belirten sanık Cemal T., “Dini duygularla söz konusu  yapı içinde öğrencilik yıllarımda yer aldım. Dediklerini yapmazsam ‘şefkat tokadı’ yiyeceğimi söylediler. Dini duygularımı kullandılar. Ev ağabeyliği yaptım. Bana, peygamber ya da sahabelerin isimlerinden bir kod adı vereceklerini söyleyerek, ‘İbrahim’ kod adını verdiler. Başkasının hattını da kullanmamı istediler. Herkesin bir kod adı vardı” ifadelerine yer verdi.

    ‘ÇALIŞMA EVLERİNDE HAKİM VE SAVCILIK SINAVLARINA HAZIRLANDIM’

    Örgütün ‘Çalışma evi’ adı verilen evlerinde hakim ve savcılık sınavlarına da hazırlandığını da anlatan sanık Cemal T., “Mülakat esnasında bilemediğim bir soru olursa, ‘anımsayamadım’ dememi, kırmızı kravat takmamı istediler.  Mülakatlar da elenince bir daha ‘çalışma evlerinde’ kalmadım. Avukatlık mesleğime geri döndüm. Bu yapının böyle bir hainlik içerisinde olacağını bilemedim. Mesleğimi ve cübbemi çok özledim. Beraatimi istiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bildiklerimi her zaman anlatmaya hazırım” ifadelerine yer verdi.

    Mahkeme  heyeti verdiği ara kararla, sanık Cemal  T.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.