|   | 
  • "NASIL KURTULUR"DAN, ŞAMPİYONLUK YARIŞINA"


    Kayseri Gazeteciler Cemiyet Başkanı Metin Kösedağ, Fanatik Sporda Anadolu ekine Kayserisporun performansını "NASIL KURTULUR"DAN, ŞAMPİYONLUK YARIŞINA" başlıklı köşe yazısıyla değerlendirdi.

    BİR sezon önce bu dönemlerde Kayserispor büyük sıkıntılar içinde debelenip duruyordu.

    12 puanla devreye girmiş, yeni gelen yönetim takımı kurtarmak adına adeta "milli saferberlik" başlatmıştı.

    Kısa sürede takımın transfer tahtası açılmış ve takımı ligde bırakabilecek ekip oluşturulmuştu.

    O günkü sıkıntılar gerçekten çok büyüktü.

    Herkes "bu takım zor kurtulur" diye geceli gündüzlü derin bir düşüncenin içerisine girmişti.

    Ne var ki o gün atılan tohumlar bugün sarı-kırmızılı forma altında filizlenmeye başladı.

    2017-2018 sezonunda  17 maç sonunda 30 puanla ligin ilk periyodunu 5. sırada tamamladı.  Bir sezon öncesinin tam tersi.

     

    Sezon başında böylesine bir tablo ile karşılaşacağız deselerdi ben dahil kimse inanmazdı. Ama; zoru başardı ve sezonun ilk devresini "şampiyonluk adayları" arasına adını yazdırdı. Bu yolda kazalar olacak elbette. Tıpkı Malatyaspor mağlubiyetinde olduğu gibi. 

     

    Siz 5 tane net pozisyon bulursunuz, rakip kalenize bile gelemez ama ilk ortasında golünü bulur ve sizi yener ve gider. Futboldur, her zaman sevindirmez sizi. Biraz da rakibinizin sevinmesini sağlar. Öyle maçlar olur ki hatasız oynarsınız, her şeyi yaparsınız ama yine de rakibiniz kazanır. Ya hakem devreye girer, ya bir hata yaparsınız ama sonucunda yenilen taraf siz olursunuz. 

     

    Önemli olan Malatya maçına takılmadan yoluna aynen devam etmektir. Sumudica'nın ömrümden bir yıl gitti" dediği gibi değil, aynı heyecanı, aynı şevki ve aynı ciddiyeti bundan sonra da sürdürmek ve ömrüne ömür katmak gerekecek bu uğurda. 

     

    Kim ne derse desin. 30 puan başarıdır. Malatya'ya yenildi diye bu takımı hiç kimse yerden yere vuramaz, vurmamalı da. 22 müsabakanın sadece 3'ünde sahadan mağlubiyetle ayrılmak öyle her takımın yapabileceği bir şey değil. Bugün şampiyon adayı denilen Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımlarla başa baş güreşen Kayserispor'un bu rakiplerinden bir çok dezavantajı var. 

     

    Hakemlerin gasp ettiği 9 puanı var. TFF ve kurullarında aleyhine onca çalışanı (!) var. Dahası gece gündüz başarısız olsun diye beddua eden onca kansızı var. Bunları çoğaltabiliriz. Sanırım bu söylediklerimiz her şeye yetiyor.

    Sonuç olarak Kayserispor geçen sezon bu dönemde "Asiye nasıl kurtulur"dan bugün "nasıl şampiyon oluruz"a geldiyse bu yönetimin, teknik heyetin ve dahası Kayseri'nin başarısıdır.

     Takım için ayak bağı olan kim varsa gönderilmeli. 

    Yönetimin elbette devre arasında transfer çalışması olacak. Gereken transferler yapılmalı, gönderilecekler de bir an önce takımla ilişiği kesilmeli. Çünkü; ligin ikinci yarısı ilk devresinden daha çetin geçeceği gün gibi ortada. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.