|   | 
  • 'Sınırın güvenliğinin sağlanması lazım'


    'Sınırın güvenliğinin sağlanması lazım'
    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener" Yangının başından itibaren askerin bulunmadığı şikayetleri var, EMASYA programını iptal edildi. O zamanda söylemiştik, bu programı iptal etmeyin bu tür afetlerde eğitilmiş donanımlı personel ile müdahale etme şansımız olur, diye ama dinlemediler bizi" diye konuştu.

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bodrum'un Yukarı Mazı köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

    Akşener'in basın toplantısındaki satırbaşları şöyle:

    - Burada yaşayan insanlarımızın talepleri var. Yanan yerlere herhangi bir yapılaşma, betonlaşma istemiyor.

    - Buradaki yaraların sarılması lazım. O yaraların sarılıp sarılmadığına dair tespitlerde bulunup; bu yaraların sarılması için de takipçi olacağız.

    - İçişleri eski Bakanı olarak şunu söyleyeyim; EMASYA diye bir yönerge vardı.

    - Emniyet, asayiş, yangın ve afet üzerineydi. Bu program kaldırıldı.

    - Yangında Mehmetçik ne yapacak, o eğitimler verilirdi, depremde ne yapacak eğitimi verilirdi. O EMASYA planının tekrar yerine konmasında büyük fayda var. Bunun üzerinde durmamız gerekiyor.

    - Gördüğümüz şey şu: Sayın Erdoğan ve iktidarı; ister Batı Avrupa'yı tehdit amaçlı, ister başka sebeple, neyse adı ama bir politik bakış açısıyla Türkiye'yi bir hendek ve göçmenlerin kalıp, Batı'ya geçmediği bir alan haline getirdi.

    - Kimine göre 4 milyon, kimine göre 5 milyon (Suriyeli) göçmen var. Sadece Suriyeli göçmenlerin gelmesi, buraya yerleşmesi, sayın Erdoğan'ın zaman zaman Avrupa'yı onlar üzerinden tehdit etmesi, Türkiye'nin hangi işine yaradı? Sıfır.

    - Şimdi sayın Erdoğan'ın ağzından diyorlar ki, 65 milyar dolar para harcanmış bu süreç içerisinde.

    - 65 milyar dolarla ne olduğunu söyleyeyim size. Pandemi döneminde her evde yaşayan her kişiye 800 dolar para verebilirdik.

    - Yapılacak fabrikaları, çocuklarınızın iş imkanı için yapılacak işletmeleri, istihdam alanlarını saymıyorum.

    - Bu arada Afganistan'da Taliban öne geçti, en son Kabil'i aldı. Oradan bir göç var. Göç haline gelmeden; Afganistan'la İran sınırdaş, Afganlı insanlar, Afgan erkekler, gençler İran'a gidip çalışırlar, para biriktirirler sonra dönerler. Şimdi çalışmak için İran'a gelmiş bir Afgan nüfus var.

    - Duvar yapmasına yapın ama duvardan önce yapılacak iş, İran büyükelçiliğinin çağrılıp, İran tarafının da kendi sınırını koruması, bizim de sınırımızın bizim tarafımızdan korunmasının sağlanmasıdır. O sınırın güvenliğinin sağlanması lazım.

    - Kabil Havaalanı'nı korumak için zaten askerimiz var da, ayrıca da asker gönderilmesine dair; ya Afganistan mı kaldı kardeşim de orada Mehmetçik duracak?

    - Dolayısıyla derhal askerimizin geri çekilmesi lazım. Bir tezkere var, o tezkerenin durumuyla ilgili olarak hemen Meclis'in toplanıp o tezkere ile ilgili yetkiyi iptal etmesi lazım.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.