|   | 
  • "Şu ana kadar 29 bin 865 sağlık çalışanımız virüse yakalandı''


    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. "Karşınıza müjdeli haberlerle çıkmak isterdim" diyen Koca, Türkiye'nin birinci dalganın ikinci pikini yaşadığını duyurdu.

    Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

    - Koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşıyoruz, bayramlar ve düğünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eşiğe getirdi.

    - Salgın artarak devam ediyor. Virüs her geçen gün daha fazla insana bulaşıyor. Her gün test sayımızı artırıyoruz. Yeni hasta sayımız düşmüyor.

    - Virüsün bulaşmasından kaçamayan 29 bin çalışanımız oldu. 52 sağlık çalışanımızı yitirdiklerimizin arasında ebediyete yolcu ettik. Vatandaşlarımızdan sorumluluk bekliyoruz.

    - Son dönemde vaka artışının en çok illerin olduğu başında Ankara geliyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa hala yüksek riskli illerimiz arasında.

    - Ülke genelinde durum kontrol altında. İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu'da maalesef artış var.

    - covid19.saglik.gov.tr sayfamız daha fazla bilgiyle güncellendi. Günlük veri paylaşımı o kanaldan yapılacak.

    - Şu an Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u 2 kat oranında geçmiş durumda. Tedbirleri Ankara'da daha yoğunlaştıran bir yaklaşım içindeyiz.

    - Bilim Kurulu bir tavsiye kuruludur. Bilim Kurulu'nun karar verici olmadığı bu anlamda söylendi. Kurulun tavsiye kararlarının uygulanma konusunda bir hassasiyet gösterildiğini söylemek istiyorum.

    (Ankara'da kapatılan hastanelerin yeniden açılacağı iddiası) Bizim zaten kapatılan hastaneleri açmak gibi bir eğilimimiz vardı

    (Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşısıyla ilgili) Dosyasına bakıldı, önemli bir aşamada olduğunu söyleyebilirim. Zannediyorum önümüzdeki günlerde de Faz-3 çalışması için izin verilmiş olur.

    (Maçlar seyircili mi oynanacak?) İlk dönem maçların seyircisiz oynanmasını tavsiye ettik.

    Bizim testlerin içinde basın mensupları ve turistik bölgelerde yapılan testler yok. Pozitif vakaları takibe alıyoruz ama testlerin içinde yok.

    (PCR sonuçlarının bildirilmemesi) Bazı özel hastanelerde kaydın yeterince tutulmadığını gördük, uyarılarımızı yaptık.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.