|   | 
  • ''Şu anda Bezos, Plüton'da olurdu"


    ''Şu anda Bezos, Plüton'da olurdu
    SpaceX’in CEO’su Elon Musk ile Jeff Bezos arasındaki atışma sürüyor.

    Elon Musk, son paylaşımında, Jeff Bezos’un son yaptığı yatırımlarla alay ederek, "Lobicilik ve avukatlarla yörüngeye çıkılabilseydi şu anda Bezos, Plüton'da olurdu" dedi.

    On yılı aşkın süre önce, NASA'nın Ay'a iniş misyonu Artemis kapsamında, Bezos’un sahibi olduğu Blue Origin yerine SpaceX'e 2,9 milyar dolarlık bir sözleşme imzalamasının ardından başlayan çekişme bugün Musk’ın sözleriyle bir daha kızıştı.

    SpaceX, NASA astronotlarının 2024 yılında Ay görevi kapsamında kullanmak üzere Starship uzay gemisini geliştirmekle görevli. Blue Origin, NASA’nın alternatif arazi araçları geliştirmek için iki firmaya ödeme yapmasını umuyordu, ancak finansman kesintileri, uzay ajansının sadece SpaceX ile devam etmesine neden oldu.
    Blue Origin'in NASA’yı ‘kale direklerini son dakikada taşımakla’ suçlayan bu çağrı, yetkililer tarafından reddedildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.