|   | 
  • "Takım olarak çok iyi mücadele ettik, herkes savaştı"


    Trabzonspor'un başarılı kalecisi Uğurcan Çakır, zirve için Fenerbahçe maçının önemli olduğunu belirterek, çok kritik ve önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

    Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşılaştı. Müsabakayı bordo-mavililer 2-1 kazandı. Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bordo-mavili takımın başarılı kalecisi Uğurcan Çakır, 1-0 geriye düşmelerine rağmen çok iyi mücadele ettiklerini dile getirerek, "Bugün benim bireysel performansımdan çok takımın ne yaptığı önemliydi. 1-0 geriye düşsek de çok iyi mücadele ettik. Takım arkadaşlarımız kutluyorum. Ben de onlara yardımcı olmak için var gücümle çalıştım. Bugün çok kritik, önemli bir galibiyet aldık. Zirve için çok önemliydi. Takım ve taraftar bütünleşti. Çok mutluyuz" dedi.

    Şampiyonluğun bu maçlardan geçtiğini vurgulayan Uğurcan Çakır, "Maçın başında gol yemek planlarımızda yoktu. Kendimize güveniyorduk. Çok iyi oyunculardan kurulu bir takımız. Öne geçeceğimize inanıyorduk. İlk yarı öne geçtik. 3. gölü de atabilirdik Sturridge ofsayt pozisyonu var. Onlarda gol atabilirdi. Fenerbahçe ile oynuyorsunuz. Büyük bir camia iyi futbolcuları var. Onları da tebrik etmek lazım. Bugün buradan galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Taraftarlar bugün bize 12. adam oldu. Her şeylerini verdiklerini bugün sahada gördük. Taraftarımız, şehrimiz ve takımımız bütünleşti. Bu galibiyet onlara da armağan olsun. Şampiyonluk bu maçlardan geçiyor. Rakiplerimizle oynadığımız maçları kazanmamız gerekiyor. Fenerbahçe de üst sıralara oynayan bir takım. Bugün kazanmak bizim için çok önemliydi" şeklinde konuştu.

    "Hüseyin hocanın oyuncu diyalogları ve taktik bilgisi çok iyi"
    Hüseyin Çimşir ile çalışmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Uğurcan Çakır, "Hüseyin hoca yaklaşık 1.5 yıldır Ünal hocanın yardımcılığını yapıyordu. Ünal hocadan da Allah razı olsun bize emeği çoktur. Hüseyin hocanın oyuncu diyalogları ve taktik bilgisi çok iyi. Benim için en önemlisi bireysel olarak bizi duygularını çok iyi anlatıyor. Onunla çalışmaktan çok mutluyum. Takım üzerindeki etkisini de görebiliyorsunuzdur. Karakterli bir hoca ile çalıştığımız için çok mutluyuz. İnşallah başarıları kat kat devam eder. Bizde ona yardım etmekten çok mutluyuz" diye konuştu.

    "Sörloth çok yetenekli"
    Takım olarak savaştıklarını belirten Uğurcan Çakır, "Sörloth gerçekten çok yetenekli. Lig başında beri yaptığı katkılar ortada. Onun sayesinde çok maç aldık. Rakip savunmayı çok yıprattı. Bir gol attı bir pozisyonu direkten döndü. Çok iyi bir insan. İnşallah bize katkı vermeye devam eder. Benim performansımız kamuoyu değerlendirsin. Benim performansımı değerlendirmek bana yakışmaz. Ben veya Sörloth değil bu takım oyunu. Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Herkes savaştı. Bireysel spor yapmıyoruz" ifadelerini kullandı.

    "Kupada turu geçmek istiyoruz"
    Kupada Erzurumspor maçına adapte olup galip gelmek istediklerini kaydeden Uğurcan Çakır, "Ziraat Türkiye Kupası hedeflerimizden bir tanesi. Takıma yapılan takviyelerle daha da güçlü olup en azından oynayan oyuncularımız dinlenmesi açısından bu takviyeler önemliydi. Ben ilk yarı 25 maç oynamışım. Kadromuzun geniş olmaması belki de bizi Avrupa'dan eledi. Kupada yolumuza devam ediyoruz. Erzurum maçına en hızlı şekilde adapte olup galip gelmek istiyoruz. Turu geçmek istiyoruz. İyi bir takımımız var" dedi.

     

    Ağaoğlu: "Oynarsanız hakemi de yenersiniz"

    Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, iyi oynayarak hakemi de yendiklerini söyledi.
    Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe galibiyetinin ardından açıklamada bulundu. Oyuncuları ve teknik heyeti kutladığını belirten Başkan Ağaoğlu, "Maç öncesi çıkan spekülasyonları herkes biliyor, seyirci üzerinde de baskı kurulmaya çalışıldı. Geçmiş yıllardaki senaryoların birkaçını izledik. Ama hepiniz gördünüz, Trabzonspor seyircisi son derece olgun, son derece bilinçli, ne yaptığının farkında olan ve o erken yediğimiz şok gole rağmen, sadece takımını destekledi. Sahaya tek bir tane dahi yabancı madde atılmadı. Önemli olan buydu. Mücadele ve göstermiş olduğu performanstan dolayı bütün futbolcuları kutluyorum, tebrik ediyor, hocamızın ve tüm oyuncularımızın alnından öpüyorum. Son derece güzel bir müsabakaydı. Hakeme ayrı bir parantez açmak istiyorum; bu maç şunu gösterdi, oynarsanız hakemi de yenersiniz. Oynadık, hakemi de yendik" dedi.

    "Verilmesini gereken ders vardı. Verdik"
    "Kadroyu güçlendirerek, yolumuza devam ediyoruz" diyen Ağaoğlu, "Her maç, kendi özelinde önemli maçtır. Erzurum, Sivas maçlarımız var, bir maçı almakla birlikte pembe rüyalar görmek, rüyalara dalmak, şampiyonluk şarkıları söylemek son derece yanlış olur. Allah'a şükür kadromuzu güçlendirdik. Neden son saatte transfer yaptık, merak eden varsa; onlara söyleyeyim, Salıpazarı vardı, ben Acıbadem'de otururken, hep akşam 5'de giderdim, 3 kilo şeftaliyi 1 kilo fiyatına alırdım. Bunların hepsi bizim izlemede olduğumuz oyunculardı. İsabetli, ekonomik ve takıma katkı sağlayacak transferler yaptığımızı düşünüyorum. Kadroyu güçlendirerek, yolumuza devam ediyoruz. Her maçı kendi özelinde değerlendirmek lazım. Sadece bir maç geçtik biz. Ama geçmemiz gereken bir maçı geçtik. Verilmesi gereken bir ders vardı, lig özelinde konuşuyorum, o dersi de futbol oynayarak sahada verdiğimizi düşünüyorum" dedi.

    "Unutuyorlar, bize Allah yardım ediyor"
    Trabzonspor'un yeni transferi Guilherme'yle ilgili soru üzerine konuşan Başkan Ağaoğlu, "Trabzonspor'da olumlu bir şey yapılıyorsa bu bir ekip çalışmasıdır. Son 48 saat inanılmaz bir ekip çalışması vardı, hiç uyumadık. Lisansı aldık, o stresten ben de uyuyamadım, o yorgunlukta biraz yıprandık. Ama bu taraftara ve bu camiaya her şey helal olsun. Bu camia her şeyin en güzeline layık. 'Devlet yardımı' diyorlar; unutuyorlar, bize Allah yardım ediyor. Allah her zaman doğru ve dürüstün yanındadır. Öyle devlet yardımıyla, global yardımlar, Birleşmiş Milletler yardımıyla, bilmem ne yardımıyla, filan olacak işler değildir bunlar. Herkes biraz daha söylemine dikkat etsin. Mücadeleyi sahada verelim. Sporu ruhu diye bir şey var, biz mümkün olduğunca buna sadık kalmaya çalışıyoruz. Bunun dışına taşıyarak orada savaşmamız istiyorlar, biz sahada savaşıyoruz" ifadelerinde bulundu.

    Galibiyet kutlandı
    Maçın ardından Trabzonspor taraftarları havai fişekle galibiyeti kutladı. Maçın çıkışında sevinç yaşayan bordo-mavili taraftarlar, stadyumun çevresinde havai fişek patlatarak Fenerbahçe galibiyetinin sevincini yaşadı.

    Sörloth'e sevgi seli
    Bordo-mavili taraftarlar stadyum çıkışında özel aracına binmek üzere olan Norveçli golcü oyuncu Sörloth'e sevgi gösterisinde bulundu. Fenerbahçe maçında attığı golle takımına önemli katkı sağlayan golcü oyuncu aracına binerken kendisini bekleyen bir taraftara da formasını hediye etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.