|   | 
  • Tanık olarak gittiği davadan 10 yıl hapis cezası aldı


     Tanık olarak gittiği davadan 10 yıl hapis cezası aldı

    Kayseri'de 'uyuşturucu madde ticareti' davasına tanık olarak katılan daha sonra mahkemedeki ifadesinin ardından sanık olarak yargılanan bir kişiye 10 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verildi. 
    Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar E.S. ile E.M. ve avukatları hazır bulundu.
    38 yaşındaki sanık E.S. mahkemede sorgu ve savunmasında Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir uyuşturucu davasında tanık olarak dinlendiğini belirterek, "1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak dinlendim. Orada tehditle uyuşturucu satıcılığı yaptığımı söyledim. O mahkemede 'Bana bu illeti satmazsam ailem ile tehdit ettiler. Çocuklarımın telefonda sesini dinlettiler ve silahla kolumdan vurdular' diye ifade verdim. Daha sonra mahkeme heyeti beni de sanık yaptı ve bu dava ile birleştirdi" dedi. Sanık E.S. bu çeteyi kendisinin ihbar ettiğini belirterek, "Operasyon 27 Kasım'da yapıldı. Ben ise 1 Kasım'da Emniyet'e elimdeki uyuşturucu madde ile tüm olayları samimice anlattım. 305 gündür cezaevindeyim. 1 günü 1 yıl gibi geçiyor. Aile ve iş hayatımda tehditlerle bu zamana kadar geldim" diye konuştu.
    Hayat kadınlığı yaparak yaşamını sürdüren E.İ.'ye 235 TL karşılığında metamfetamin maddesi sattığı iddiasıyla yargılanan diğer 34 yaşındaki sanık E.M. ise "Ben taksicilik yaparım. Ne uyuşturucu içerim ne de satarım. Somut delil yok" dedi.
    Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık E.S.'ye 'uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 10 yıl 3 ay 22 gün hapis ve 2 bin 240 TL adli para cezası, sanık E.M.'ye ise aynı suçtan 8 yıl 4 ay hapis ve bin 500 TL adli para cezası verildi.



    Etiketler tanık

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.