|   | 
  • 'Taşı sıksa suyunu çıkartacak gençlerimiz var'


    'Taşı sıksa suyunu çıkartacak gençlerimiz var'
    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

    3600 ek gösterge konusuna dair soru soran İsmail Küçükkaya -“Bunu vereceğiz kimsenin endişesi olmasın. Polisler, aynı zamanda bizi de koruyor ve güvenliğimizi sağlıyor. Polisler 14 20 saat çalışıyor. Şartları çok ağır. Emekli olunca 2500 alacak ya niçin kardeşim? Yaşam standartını neden düşürüyorsunuz? Polislere de öğretmenlere de vereceğiz” sözünü aldı.

    - Filenin Sultanları ile gurur duyduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Onların verdikleri mücadele ile gurur duyuyoruz. Onlar da bu başarının Mustafa Kemal sayesinde olduğunun farkındalar” dedi.

    - Devletin çivisini çıkardılar, devletler de gelenekler vardır bu kurallar ile herkes kafasına göre oynayamaz, siz sarayınızda yeni kurallar koyuyorsunuz.

    - Dünyanın terörle mücadelede saygın bir yerde ordunuz var ve siz orduyu geriye koyamazsınız. Orduyu ordu yapan silah değildir moral değerlerdir. Siz bunları bozunca orduyu ordu olmaktan çıkartırsınız.

    - Ben hep derim kışlaya, adliyeye, camiye siyaseti sokmayın. Geldiler, buralara siyaseti soktular. Geleceğiz ve devletin bütün örfünü, adetini koruyacağız.

    - Askeri hastenesi olmayan ordu mu olur? Biz iktidara gelince derhal açacağız.

    - Merdiven altı hukuku bitiriyoruz dedi Erdoğan. Bu ne demek Erdoğan, ağzından ne çıktığını bilmesi lazım, o bir ekonomi kavramıdır bugüne dek yargı merdiven altında mıydı?

    - Şöyle bir yanlışımız var, mültecilere kızıyoruz. Mülteciyi buraya getirene kızacaksınız, Suriye'de iç savaş olmuş insanlar buraya sığınmış. Savaşı başlatan, gerilimi tırmandıran bir anlamda destek veren de şimdiki iktidar.

    - Suriye topraklarında ya bir alanı verirsin ama bunlar gelip her yere dağıldılar. Dükkan açtılar, vergi vermediler, suçlamalar cinayetler felaket bir tablo çıktı. Biz iktidara ‘gönderin’ deyince kıyamet koptu” dedi.

    - Bunlar Afganistan olayından sonra gidip Biden ile görüşme yaptılar. Finans durumunu ayarlarsak mültecileri kabul edeceğiz dedi Erdoğan. ‘1 dakika burası yol geçen hanı mı, Afganistan’dan çıkıp bizim sınırlardan içeri girecek?

    - Hepsi cepheden yeni gelen gençler gibi potansiyel tehlike, içlerinde kadın yok, çocuk yok, önlem alın sınırlar yol geçen hanı değil’ dedik biz de.

    - Bahçeli asla askerin dönmesini istemiyoruz diyor ben de askerin bir an önce o bataklıktan çıkmasını istiyorum, ayaklarına taş değmesin.

    - Afganlar kafileler halinde otobüslerle geldiler biz kıyameti kopardıktan sonra ‘300 bin kayıtlı kayıtsız Afgan var, sınırlarımız yol geçen hanı değil’ diye açıklama yaptılar. İade edeceğiz deniliyor, nereye iade edeceksiniz?

    Siz iktidara geldiğinizde bu mültecileri ne yapacaksınız sorusuna...

    - Hepsini ülkelerine göndereceğiz. İki ülkede büyükelçilik açacağız. İç savaşın bitmesi için elimizden geleni yapacağız. Şam yönetimi, ABD, Rusya ve Avrupa ile görüşeceğiz.

    - Bakın iç savaş bitince Suriye'ye ev, okul, kreş, hastane hepsini yapıp parayı birlikte vereceğiz.

    - Antepin sanayicilerine şu fabrikalarını kurun, Esad’a da diyeceğiz; ’40 milyar dolar harcadık en azından fabrikaları da kurduk bunların can ve mal güvenliğini birlikte sağlayacağız.”

    Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarına

    - 25 Aralık 2013'te olaylar patlayınca kasalar, görüntüler, o rezaletler yaşandı. Erdoğan 4 bakana ısrar ediyor ve diyor ki ‘beni rahatlatın’ Bayraktar da ilerleyen süreçte görevden alındı.

    - Ortada bir rüşvet ağı var. O dosyalar Yüce Divan’a gönderilmedi ve üstü kapatıldı.

    - Papazı vermeyeceğim diyordu bu kişi batının emperyal güçleri tarafından ele alınıyorsa, burada bir sorun var demektir. Bak Ak Partili kardeşim bunları görmen lazım.

    - Size çürümenin boyutunu anlatayım Venezuela’da Türkiye bağlantılı kokain yakalandı ve bir soruşturma olmadı.

    - Çünkü bunlar devlette güçlü adamları takip ediyorlar. O uyuşturucular nereye gidiyor çocuklarımıza.

    - Birinci önceliğimiz ahlak ve adalet ile yolsuzluğu bitirmektir.

    Sedat Peker'in yaptığı açıklamalara dair de konuşan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan'a söylemediği laf kalmadı. Mallarımızı boykot edip tüm Arap dünyasına bunu empoze ettiler. Peker, işin içinde olduğu için biliyor. Devletin bir numaralı insanı karşı tarafında eşit olduğu bir insanla görüşür. Devleti şirket gibi yöneteceklerini sanıyorlar. Ben Arap dünyası ile yapılmış kavgalara karşıyım. Yutta barış, dünyada barış kültüründeyim. Herkesle kavga etti, şimdi barışmak için 50 tane adamı araya koyuyor. Bunlar Erdoğan'ın ayıbı, Türkiye'yi neden bu hale getirdi? Mal varlığının hesabını veremeyen adam gidip herkesten hesap soruyor. Bir telefonla papazı serbest bıraktı” dedi.

    “Sizce hükümetin BAE ile görüşmelerinin sebebi Sedat Peker mi?” sorusunu da Kılıçdaroğlu...

    - Bilmiyorum ama adamı susturdular. Adamın her lafı gündem oluyor, milyonlarca kişi açıklamalarını dinliyor.

    - Devlet içinde her alanda çürüme var ve siz de bunu görüyorsunuz, hakim aranan eroin kaçakçısını serbest bırakıyor. Gazeteciler gidip otelinde kalıyor.

    - İçişleri Bakanı, ‘Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar veriliyor' dedi ama o olay bile kapatıldı. Kimse dava bile açamadı. Erdoğan, harekete geçmedi.

    Yayın sırasında Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21.7 büyüdüğü haberini alan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ne büyüme ama. Bazıları büyüdü bazıları hiç büyümedi. Kasaba soralım geliri arttı mı, kimin geliri arttı; dolarla devlete borç verenlerin geliri arttı, altta vatandaşlar perişan halde. Faturasını ödeyemeyenler var” dedi.

    Küçükkaya'nın ‘Cumhurbaşkanı adayı mısınız?' sorusunu Kılıçdaroğlu şöyle yanıtladı:

    - Cumhurbaşkanlığını kişiye indirgemek kadar yanlış bir şey yok. Önce şuna bakmalıyız bu ülkenin nasıl bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı var.

    - Ayrım yapmayacak, nefsine hakim olacak, her kuruşun hakkını verecek, adalet isteyecek, atama yaptığı hakimin önce CV’sine bakacak, liyakate uygun mu diye bakacak, devletin ört ve adetine bakacak sahip çıkacak, biri ülkesine uyuşturucu sokuyorsa hesabını soracak.

    - Bizim adayımızı Millet İttifakı belirleyecek. Bu erken bir konu henüz.

    ‘Aydınlık gelecekler için umut var mı?’ sorusunu ise, Kılıçdaroğlu, “Kimse karamsar olmasın, çalışkan insanlarımız var, taşı sıksa suyunu çıkartacak gençlerimiz var. Bizim verilmeyecek hesabımız yok, kimse bizi teslim alamayacak biz o defterleri tamamen kapatacağız. Bizler Kuvay-i Milliye ruhunu taşıyoruz. Bizim dönemimizde gençler mahallelerinde özgürce dolaşabilecek. İktidarımızda 6 ay içinde nefes alan bir Türkiye görecekler. Biz çiftçi ve esnafın borçlarını sileceğiz, tank palet fabrikasını geri alacağız, ordumuzu şanlı günlerine döndüreceğiz” şeklinde yanıtladı.

    Çorum ziyareti esnasında bir kadının ‘çocuğuma dokunma’ diyerek tepki gösterdiği olayla ilgili soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu:

    - Çorum’un çok güzel bir çarşısı var. Her görüşten insan var tabii. Hanımefendi tepki gösterdi. Biz de tabii ayrıldık.

    - Kabahat bu kadın da değil. O kadını bu pozisyona taşıyan siyaset anlayışında. Beni sevmeyebilir ama böyle bir tepkiyi ortaya koyan siyasi atmosferin sorumlusudur, o kadın değil.

    - Hangi gerekçe ile tepki gösterdiğini ben öğrenmek isterdim. Belki haklıydı, biz de hatamızı düzeltmek isterdik. Kadın kabul ederse ben evine de giderim niçin böyle tepki gösterdi diye.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.