|   | 
  • Turizmde yılbaşı ve çifte Noel hareketliliği


     Turizmde yılbaşı ve çifte Noel hareketliliği
    Bu yılbaşında 3 günlük tatil fırsatı nedeniyle özellikle sanatçılı oteller, kayak merkezlerindeki oteller başta olmak üzere, 24 Aralık'tan itibaren Avrupalı, 6 Ocak'tan itibaren de Rus turistlerle birlikte yoğun hareketlilik bekleniyor. 24 Aralık'ta Katoliklerin, 6 Ocak'ta Ortodoksların Noel kutlamalaları, yılbaşı turizmini iki haftaya yaydı.

    Bu yılbaşı gecesinin pazar gününe denk geliyor olması nedeniyle 29 Aralık Cuma günü mesai bitimiyle başlayan tatil, 2 Ocak Salı gününe kadar 3 günlük fırsat sunuyor. Tur operatörleri ve otellerin yılbaşı programları yaklaşık 2 ay öncesinden hazırlandı. Birçok otelde Tarkan'dan Ajda Pekkan'a, Sibel Can'dan Ebru Gündeş'e ünlüler sahneye çıkacak. Yeni yıla 1 ay kala, ünlü sanatçılar ve yılbaşına özel kutlama programları hazırlanan otellerin birçoğunda rezervasyon oranı yüzde 70'i aştı. Yılbaşı tatilini kayak merkezinde geçirmeyi planlayanlar ise kar yağışının bu yıl kasım ayında başlamasıyla birlikte rezervasyonlarını erkenden yaptırmaya başladı. En büyük ilgiyi ise çok sayıda ünlü sanatçının konser vereceği Kuzey Kıbrıs'taki oteller görüyor, ardından Antalya ve kayak merkezleri, termal tesisler sıralanıyor.
     
    Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya bölgesine bu yılbaşı döneminde özellikle Alman ve İngilizlerin yoğun ilgisi olduğunu belirterek, “Açık otellerin tamamına yakınının dolacağını düşünüyorum. Ayrıca yılbaşının hafta sonu tatiline denk geliyor olması nedeniyle yurt dışı veya kar tatili isteyenlerin, Antalya ve resort tatilini tercih edeceğini düşünüyorum. Bu yılbaşında en büyük yoğunluk KKTC'de olacak" dedi. Kavaloğlu, “Kış dönemi nedeniyle otellerimizin 250 bine yakın yatak kapasitesine sahip yüzde 30'u açık. Yılbaşı döneminde bu kapasitenin yüzde 80 doluluğa ulaşmasını bekliyoruz. Alman, İngiliz ve Rusların dışında Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerinden de direkt yılbaşı operasyonları olacak" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.