|   | 
  • 17’lik delikanlı


    17’lik delikanlı
    Spor yazarı Naci Yıldız, Sivasspor'un Ligin ilk devresindeki performansını ve ikinci devrede neler yapılmasını gerektiğini Fanatik Sporda Anadolu ekine yazdı.

    Sivasspor TFF 1. Liginden Süper lige çıkan akranları gibi ne yapacağı merak edilen bir takımdı ve Göztepe ile Malatya dahil her üç takımda 20 puan bandını aşmayı başardı.

    Kırmızı beyazlı ekibimiz yaptığı transferlerle kapalı kutu bir takım meydana getirdi ve herkes transferlerin tutup tutmayacağını merak ediyordu. Ancak Samet Aybaba ve Yönetimin çaldığı maya ligin ilk 5 haftasından sonra tutmaya başladı.

    Özellikle evimizdeki son iki haftada ilk beşte mücadele eden sükseli takımlardan Başakşehir ve Beşiktaş’a karşı alınan galibiyet ve dirençli oyun, Sivasspor adına ligin ikinci yarısının daha zevkli, daha göze hoş gelecek bir futbol demek olduğunun habercisi diye düşünüyorum.

    Yapılan transferler arasında kartviziti geniş olan Kone dışında renkli bir oyuncuya rastlamadık ve tüm soru işaretleri yerini ilerleyen haftalarda mantıklı cevaplara bıraktı.

    Bjarsmyr’in oyun anlayışı, Rybalka’nın sahadaki rolü, Bifouma’nın enerjisi derken büyük katkı kaptan Ziya Erdal ve genç gözdemiz Emre Kılınç’tan geldi.

    Samet Hoca’nın eldiven değişikliği taraftarların baskısı neticesinde haftalar sonra geldi ve Belçikalı file bekçisi Rochet görevi Tolgahan Acar’a devretti. Bu değişikliğin meyvesini son 3 maçta gören Sivasspor’da taraftarın öne çıkardığı diğer isim ise geçen sezonun yıldız isimlerinden John Boye. İsmi sezon başında federasyona bildirilmediğinden forma giyemeyen John Boye Kayserili futbolseverlerin de yakından tanıdığı bir isim. Taraftar baskısı neticesinde ikinci yarı esame listesinde yerini alması beklenen John Boye aslında ikinci yarı için en iyi transferimiz olacak diyebilirim.

    Transfer demişken yönetimin 4, en fazla 5 transfer yapması bekleniyor. Brezilyalı ve Avrupa tecrübesi olan bir isim 3 Ocak’taki Antalya kampına dahil olabilir.

    Diğer yandan Galip Güzel, Hakan Aslan ve Rıdvan Şimşek TFF 1. Lig takımlarının transfer radarındaki isimler. Galip Güzel ve Hakan Aslan’ın takımda kalacağı konuşulurken Rıdvan Şimşek’in durumu net değil.

    Alınan 26 puanın 10’u dış sahadan gelirken, evimizde 90 dakikanın sonunu getiremediğimiz, yeterli direnci gösteremediğimiz maçlarda da puanlar avuçlarımızdan uçup gitmişti. Hal böyle olunca daha dirençli bir şekilde geri dönmeyi bekleyen Samet Hoca ve ekibinin takımdaki taşları özellikle son 4 haftada yerine oturttuğunu görüyoruz.

    Hedefini 22-25 puan olarak belirleyen Sivasspor’da ilk 10’da ligi bitirme hesapları yapılırken takıma kazandırılacak isimlerin tutması halinde Avrupa kupaları zorlanacak. En azından camianın önemli isimleri bu yönde görüş belirtmeye başladı. Tabi devre arası transferlerin riskli olduğunu da hesaba katmak lazım.

    Yukarıda yazılanların hepsi bir tarafa kötü başlayıp iyi bitirdiğimiz ilk periyot futbol otoritelerince ayakta alkışlanırken bu başarının nasıl geldiğine şahit olan bizler, pahalı transferler değil uyumlu bir takımın neler yapabildiğini görmüş olduk. İnancın, direncin, kazanma arzusunun ayyuka çıktığı maçlarda kaybetmiş olsak bile takım ayakta alkışlandı.

    Göztepe ve Malatya ile yaşadığımız serüvenin ardından, el ele tutarak çıktığımız süper ligde yakaladığımız çizgi futbolseverleri mutlu etmiş olmalı. Bu durum spor yorumcularının açıklamalarına da yansıdı ve başarının kamuoyunca takdir edilmesi eminim ki ikinci yarıda da meyvesini verecek.

    Aynı şekilde Malatya gibi bir diğer komşumuz, ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Kayserispor’un yakalamış olduğu başarı ve çıkış yine takdire şayan ve ayakta alkışlanması gereken başarılardan.

    Geçtiğimiz sezonun Akhisar’ı ve Karabük’ü de kötü transfer tercihleri ve takımın hüviyetini bozacak oyuncu satışları ile bu devre bizi üzdü. Yılların Gaziantepspor’unun bugünkü durumu gibi.

    Hülasa sahadaki iyi yönetimin yanında saha dışındaki yönetimde çok önemli. Kalıcı, sürekliliği olan ve devamlı yukarılara oynayacak bir takımı oluşturmak için evvela Samet Hoca’nın arkasında ve yanında durulmalı diye düşünüyorum. Bunun ilk adımı da verilecek 5 kişilik transfer listesinden en az 4 tanesini lehinize çevirmek olmalı.

    17 maçlık performansıyla rüştünü ispatlayan Sivasspor’da Teknik heyet üzerine düşeni yaptı ve topu yönetime attı. Hamle Mecnun Başkan ve ekibinde olacak.

    Ligin ikinci yarısında kırmızı-beyaz, üç yıldız Sivas, konuşulacak takımlar arasında kalmayı sürdürecek diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.

    Kazasız, sorunsuz bir ikinci periyot dileğiyle.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.