|   | 
  • 2500 Kişilik Aşure Dağıtıldı


    2500 Kişilik Aşure Dağıtıldı
    Talas Belediyesi, Muharrem ayının 10. gününde gelenekselleşen aşure ikramında bulundu.

    Talas Belediyesi, Muharrem ayının 10. gününde gelenekselleşen aşure ikramında bulundu. 2500 paket olarak hazırlanan aşure başta Osmanlı Evi ve Selçuklu Evi olmak üzere ilçedeki tüm camilerde vatandaşlara dağıtıldı.

    Fındıktan incire, bademden cevize kadar içerisinde 13 çeşit malzemenin kullanıldığı aşure 2 kazanda kaynatıldı. Hazırlandıktan sonra paketler haline getirilen aşure, ikindi namazının ardından ilçedeki tüm mahallelerde bulunan cami önlerinde vatandaşa dağıtıldı. Dedeoğlu Camii'nde namaz sonrası Osmanlı Evi önüne gelen genci yaşlısı, kadını erkeği çok sayıda vatandaş, dağıtılan aşureyi tattı. Aşureyi afiyetle yiyen vatandaşlar çok beğendiklerini belirterek, Talas Belediyesi'ne teşekkür etti.

    Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Başkan Yıldırım, Kerbela şehitlerini rahmetle andığını belirterek, şunları söyledi:

    "Öncelikle Muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Muharrem ayı bir yandan hüznümüzün olduğu ay. Aşure nimetinin güzelliğini yaşarken, hüznümüz de acılarımız da tazeleniyor. Hz. Hüseyin efendimizin ve Ehli Beyit'ten 70'e yakın güzel insanın maalesef zulme uğradığı bir ay. Onların zulme karşı durmaları inşallah dünyadaki haksızlıklara karşı simge olur. İnsanlar birçok şeyi nefsinde hesap ederken, ona kutsiyet katıp, fiilleri itibariyle ne kadar yanlış sonuçlar doğurduğunu maalesef görmüyorlar.

    Bu nedenle bizler hep aklıselimi seçmeliyiz. Dinimizi en güzel şekliyle anlatan peygamber efendimizin güzel örnekleriyle kendi muhasebemizi yapmalıyız. Hanım kardeşlerimizin yaptıkları aşureleri de komşularıyla paylaşmaları son derece önemlidir. Aşurenin içerisinde dünya nimetlerinin temeli var. İşte bu yüzden acıların dinmesi için, sevinçlerin çoğalması için aşureyi paylaşmamız gerekir.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.