|   | 
  • 27 Temmuz'da Gökyüzüne Bakın!


    27 Temmuz'da Gökyüzüne Bakın!
    27 Temmuz’da gerçekleşecek tam Ay tutulması Türkiye'nin her yerinden izlenebilecek.

    Aka Okulları Astronomi Hocası Erkan Arı yaptığı açıklamada, 27 Temmuz’da gerçekleşecek olan tam Ay tutulmasını Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya kıtaları ve Amerika kıtasının güneyinin izleyebileceğini, İstanbul’da saat 20.17’de doğacak olan Ay’ın Türkiye’nin her yerinden izlenebileceğini ifade etti. Arı, Ay tutulmasının tam tutulma anının 1 saat 44 dakika, tutulmanın tamamının ise 6 saat 14 dakika süreceğini dile getirdi.

    Kanlı Ay tutulması nedir?

    Kanlı Ay tutulması tabirinin birkaç senedir popüler olup Amerika’daki astronomların ortaya attığı isimlendirme olduğunu aktaran Astronom Arı, insanların ilgisinden ve korkusundan faydalanmak için verilen bu tabirin daha sonra tüm Dünya’da kullanılmaya başlandığını söyledi. Kanlı Ay Tutulması tabirinin tamamen bir uydurma olup bilimsel olarak hiçbir tehlike barındırmadığını belirten Arı, korkulacak bir durum olmadığını bildirdi.

    Türkiye'nin en batısı çok kısa bir süre kanlı olarak izleyebilecek" diye konuştu.
    Ay'ın tutulma saatleri:
    27 Temmuz saat 20.15 Kısmi Tutulma başlangıcı
    27 Temmuz saat 21.25 Parçalı Tutulma başlangıcı
    27 Temmuz saat 22.30 Tam Tutulma başlangıcı
    27 Temmuz saat 23.22 Azami Tutulma
    28 Temmuz saat 00.14 Tam Tutulma sonu
    28 Temmuz saat 01.19 Parçalı Tutulma sonu
    28 Temmuz saat 02.29 Kısmi Tutulma sonu



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.