|   | 
  • 31 Mart oy pusulaları belli oldu


    31 Mart oy pusulaları belli oldu

    31 Mart yerel seçimlerde kullanılacak oy pusulaları belli oldu. 
    Kısa bir süre kalan 31 Mart yerel seçimleri için partilerin adaylarını belirlenmesinin ardından oy pusulalarının şekli de belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından örnek oy pusulaları basına tanıtıldı. Seçmenler 4 ayrı oy pusulasında adayını belirledikten sonra oy pusulalarını tek bir zarfta sandığa atacak. İlk kez bir yerel seçimde sandığa tek zarf atılacak. Seçmenlerin tek zarf kullanmasında, pusulaların yanlış zarfa konulması nedeniyle oyların geçersiz sayılmasının önüne geçmek amaçlandı. Ayrıca ittifak yapılan il veya ilçelerde aday göstermeyen partinin amblemi de pusulada yer almıyor. 
    Yüksek Seçim Kurulu'nda yerel seçimlere katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri de kura çekimiyle belirlendi. Partilerin oy pusulasında sıralaması şu şekilde: 
    "1. Saadet Partisi 
    2. Bağımsız Türkiye Partisi 
    3. Türkiye Komünist Partisi 
    4. Vatan Partisi 
    5. Büyük Birlik Partisi 
    6. Hür Dava Partisi 
    7. Cumhuriyet Halk Partisi 
    8. Adalet ve Kalkınma Partisi 
    9. Demokrat Parti 
    10. Milliyetçi Hareket Partisi 
    11. İyi Parti 
    12. Halkların Demokratik Partisi 
    13. Demokratik Sol Parti" 



    Etiketler YSK oy Pusula Parti

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.