|   | 
  • 50 BİN SAZAN YAVRUSU, GÖLETLERE BIRAKILDI


    50 BİN SAZAN YAVRUSU, GÖLETLERE BIRAKILDI
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ?2013 Yılı Balıklandırma Programı? kapsamında Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi sınırları dahilinde bulunan Paşalı Göleti ile Karamanlı Göleti?ne ortalama 1-2 gram ağırlığında 50 bin adet Pullu Sazan yavrusu (Cyprinus carpio) bırakıldı.

     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Sazan balığının, çevre şartlarına ve hastalıklara dayanıklılığı, yüksek büyüme hızı, bir seferde ortalama 200-300 bin adet yavru vermesi gibi özelliklerinden dolayı balıklandırma çalışmalarında tercih edildiği bildirildi.
    Açıklamada ayrıca, balık etinin, insan beslenmesinde büyük önemi olan bir gıda ve protein kaynağı olduğu ifade edilerek, ''Besin stoklarımızın korunması, sürdürülebilir avcılığın devamı ve ekosistemin zarar görmemesi için Olta balıkçılarının ve tüm vatandaşların 'Boy' ve 'mevsimsel av yasaklarına' uymaları ve bu konuda duyarlı olmaları gerekmektedir. Ancak bu şekilde yapılan balıklandırma çalışmaları göl ekosisteminin canlı tutulmasını ve yöre halkının gölden istifade etmesi hedefine ulaşılmasını sağlayacaktır'' denildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.