|   | 
  • 6 ülkeye çilek fidesi ihracı


    6 ülkeye çilek fidesi ihracı
    Kayseri'nin ilçesinde yetiştirilen çilek fideleri 6 ülkeye ihraç ediliyor.

    Develi ilçesinde son yıllarda yetiştirilen çilek fidesi hem iç piyasaya gönderiliyor hem de yurtdışına ihraç ediliyor. Çilek fidelerini yurtdışında Irak, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti talep ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İlimizde Develi ilçesinde 2019 yılında fide- fidan sertifikasyonu çalışmalarında 31 milyon 543 bin adet çilek fidesi sertifikalandırılmıştır. Türkiye genelinde sertifikalandırılan fidelerin yaklaşık olarak yüzde 50'si ilimizde üretilmektedir. Üretilen fidelerin çoğunluğu ülkemizin birçok bölgesine satılmakta ve bir kısmı da Irak, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan gibi çeşitli ülkelere ihraç edilmektedir" ifadelerine yer verildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.