|   | 
  • 69 sanıklı FETÖ davasında tutuklu iş adamı tahliye oldu


    69 sanıklı FETÖ davasında tutuklu iş adamı tahliye oldu

    Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında ünlü iş adamlarının olduğu 69 sanığın yargılandığı davada iş adamı Ahmet M.'nin oğlu, "Memduh Boydak FETÖ’nün yarım kalan yemeğinden FETÖ’nün yediği kaşıkla biraz yedi. Halit Gazezoğlu ile Akif isimli hoca da o yemek artığından aynı kaşıkla yediler. Bana uzattılar, ben reddettim” dedi. 
    Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, AK Parti Eski İl Başkanı Ömer Dengiz, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve Şükrü Boydak’ın kızı Elif Bozdağ’ın aralarında bulunduğu 71 iş adamı hakkında hazırlanan 316 sayfalık iddianameli davada tutuksuz sanık esnaf Seyit Sevgin (66) rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmiş, Avukat Süleyman G.’nin (47) davası AHUDER davası ile birleştiği için bu davadan tefrik edilmiş ve sanık sayısı 71’den 69’a düşmüştü. 23 Kasım’da görülen davanın son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti.
    Tefrik edilen dosya sonrası tutuklu sanık iş adamı Ahmet M., Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tek dosyada yargılanmaya başladı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanık Ahmet M. ile avukatı hazır bulundu.
    Tutuklu sanık Ahmet M.’nin tanık olarak dinlenen oğlu Hüseyin M. de, “2011 yılında babam beni aradı ve bir Amerika seyahat programı olduğunu söyleyerek beni de çağırdı. ABD’ye 8 kişi gittik. Seyahatte, Memduh Boydak, Halit Gazezoğlu, Mehmet K., Akif isimli sohbet hocası, Cihat K., babam ve ben vardı. Bir Cuma günü otelden Pensilvanya’ya geçtik. Halit Gazezoğlu ve Memduh Boydak geziyi planlamıştı. Cuma namazını kıldıktan sonra FETÖ’nün sohbetinin yapıldığı 40-50 kişinin olduğu sohbeti dinledik. Akşam yemeği için salona geldiğimizde biraz geç geldiğimiz için bizim gruptan başka kimse yoktu. Tabldotlarda yemek vardı. Yemek salonuna bir görevli elindeki yarım kalan yemeğin olduğu tabldotu getirerek masaya koydu. Halit Gazezoğlu, ‘Bakın hasta olduğu için bu kadar yemek yiyebiliyor’ dedi. Ben FETÖ’nün yemeği olduğunu anladım. Memduh Boydak FETÖ’nün yarım kalan yemeğinden FETÖ’nün yediği kaşık ile biraz yedi. Halit Gazezoğlu ile Akif isimli hoca da o yemek artığından aynı kaşıkla yediler. Bana uzattılar, ben reddettim. Tiksindiğim için yemedim. Babam araya girerek, ‘ısrarcı olmayın’ deyince o artık yemek, ortadan kalktı. Orada bir gece kaldık. O gece Mahmut N., babam ve ben aynı odada kaldık. Babam ve diğerleri de yemek yememişti. Odada oturup bunun sapıklık olduğunu, dinde bir yeri olmadığını konuştuk. Ertesi gün oradan ayrılma planı yaptık. Akif isimli hoca sevinçli bir şekilde yanımıza geldi. Elinde bir gömlek vardı. Fetullah Gülen’in giydiği gömleğini aldığını söyledi. Biz ayrılacağımızı söyledik. Babam, ben, Mahmut N. ve Mehmet K. işlerimizi bahane ederek gideceğimizi söyledik. Akif hoca bize orada şu sözü söyledi; 'Siz uhreviyatı bırakıp, maddiyatı düşünüyorsunuz.' Biz daha sonra oradan ayrıldık” diye konuştu.

    “Sıtkı Baş ile Memduh Boydak’ı aynı pozisyonda görebiliriz”
    Daha sonra söz alan tutuklu sanık Ahmet M., etkin pişmanlıkta bulunduğu yazılı savunmasını tekrar ettiğini söyleyerek, “Memduh Boydak bulunduğu mevki ve gücü ile örgütte çok etkili olmuştur, beni de o şekilde kandırmıştır. Üniversite bu yapıya kamufle oldu ve propaganda yapıldı. Sıtkı Baş ile Memduh Boydak’ı aynı pozisyonda görebiliriz. Amerika’ya gidilmesinin en büyük nedeni oturma grubunun FETÖ ziyaretidir. Bu yapının terör örgütü olduğunu bilmiyordum, ne yaptıysam Allah rızası için yaptım. Devletimden ve milletimden anlayış bekliyorum” şeklinde savunma yaptı.
    Ahmet M. ayrıca kendi çizdiği örgüt şemasını mahkeme vererek, “Kayseri’de bu şemadakiler örgütü en üst düzeyde en etkili kullanan insanlardır” dedi.
    Mahkeme heyeti verdiği ara kararda tutuklu sanık Ahmet M.’nin etkin pişmanlıkta bulunduğu ifadeleri kapsamında tahliyesine karar vererek, duruşmayı Mart ayına erteledi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.