|   | 
  • 90 Derecede Demir Döverek Oruç Tutuyor


    90 Derecede Demir Döverek Oruç Tutuyor
    Kayseri'de 55 yaşındaki demir ustası Salih Kaplan, yaklaşık 90 derecelik sıcaklıkta zorlanmasına rağmen oruç tuttuğunu söyledi.Eski Sanayi Mahallesi'nde demircilik yapan Salih Kaplan, 35 yıldır bu mesleği yaptığını belirterek, "Bizim...

    Kayseri'de 55 yaşındaki demir ustası Salih Kaplan, yaklaşık 90 derecelik sıcaklıkta zorlanmasına rağmen oruç tuttuğunu söyledi.
    Eski Sanayi Mahallesi'nde demircilik yapan Salih Kaplan, 35 yıldır bu mesleği yaptığını belirterek, "Bizim işimiz hava sıcaklığının artması ile birlikte daha da zorlaşıyor. Ocağın da ısısıyla birlikte yaklaşık 90 dereceye kadar çıkan bir ısı oluyor. Ramazan ayında bu sıcaklık bizi daha da zorluyor ama yine de orucumuzu tutuyoruz" diye konuştu.
    Kaplan, iş yoğunluğu olduğu zaman tam gün çalıştıklarını söyleyerek, "Sıcakta çalışınca etkileniyoruz ama yine de mecbur çalışacağız. Yaptıklarımızı genelde köylerdeki hırdavatçılara, besicilere gönderiyoruz. Yalnız çalışıyorum çırağım yok? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.