|   | 
  • AB Bakanı Bozkır, Vali Düzgün'ü Ziyaret Etti


    AB Bakanı Bozkır, Vali Düzgün'ü Ziyaret Etti
    Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin olumlu ve güçlü bir şekilde sürdüğünü söyleyerek, “İnşallah bu sene Türk vatandaşlarına uygulanan vize kalkacak. Ekim ve Kasım aylarında bunun kalkması için bütün çalışmalar sürüyor” dedi.

    Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen AB Bakanı Volkan Bozkır, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bozkır, Kayseri’nin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Bozkır, 

     

     “Kayseri tarihi ile mutfağı ile kültürü ve iş dünyamıza kazandırdığı değerler ile ülkemizin güzide bir kenti olan Kayseri’de olmakta büyük bir şeref ve memnuniyet duyuyorum. Sivil toplum kuruluşları bizim çok önem verdiğimiz bir yapıdır. Demokrasinin temel taşıdır. Türkiye’de sivil toplumun gelişmesi de uzun yıllar arzu ettiğimiz ölçü de olmamıştır. Mukayeseli olarak baktığımızda 1980’li yıllarda 50-60 sayıda olan sivil toplum, bugün cumhuriyet tarihinin en üst rakamına çıkmış ve 108 binin üzerinde sivil toplum kuruluşu olan ülkede yaşıyoruz ve bununla iftihar ediyoruz. Sivil toplum görüş üretir ve gerektiğinde tehdit eder. Vizyon üretir ve birlikte çalışıldığı takdirde ülkemize çok büyük katkılar sağlar. Bugün de sivil toplumla buluşup onları değerlendireceğiz. Onlardan aldığımız görüşleri de Ankara’da değerlendireceğiz” dedi.

     

    Bu sene içerisinde Türk vatandaşlarına uygulanan vizenin kalkacağını belirten Bozkır, şunları söyledi:
    “İnşallah bu sene Türk vatandaşlarına uygulanan vize kalkacak. Ekim ve Kasım aylarında bunun kalkması için bütün çalışmalar sürüyor. Böylece 1980 askeri darbesinin ülkemize bıraktığı kötü mirastan bir tanesi daha izale olmuş olacak. Türk vatandaşları hak etmedikleri bir vize uygulamasından kurtulmuş olacaklar. Bütün bu ilişkiler içerisinde önemli unsurlara baktığımız zaman Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin olumlu ve güçlü bir şekilde sürdüğünü söylemek mümkündür.”

     

    Gazetecilerin Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri hakkında yaptığı açıklamaları sorması üzerine Bozkır, “Ben Kati Piri ile ilgili bir açıklama yaptım. Mesaj da yerini bulmuştur. Daha fazla bu konuda ilave bir şey söylemek arzusunda değilim” diye konuştu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.