|   | 
  • Abdullah Gül'den Kimyasal Silahların Temizlenmesine Tam Destek


    Abdullah Gül'den Kimyasal Silahların Temizlenmesine Tam Destek
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'de kimyasal silahların temizlenmesi ile ilgili konuştu.

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "BunlarınSuriye'den temizlenmesine en çok biz seviniriz. Bunun için bunu desteklemek lazım ve destekliyoruz da. Bu işin birinci safhası bir de işin ikinci safhası var. O da şu; kimyasal silah kullanılmamış olsa da Suriye'de hiçbir şey yok gibi bir tavır içerisine girmemek lazım. Kimyasal silahların kesin kez Suriye'den çıkarılacak şekilde kararlı bir çalışma yapılırken diğer taraftan sorunun çözümü için çok büyük bir politik kararlılığın olması şarttır" dedi.Cumhurbaşkanı Gül, Bünin Büyükelçisi Moise Tehando'nun güven mektubu sunumu öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kimyasal silahların temizlenmesine ilişkin bir soru üzerine Gül, "Bundan bizim memnun olmazı gerekiyor. Bizim komşu ülkemizde bin ton kimyasal silah olduğu söyleniyor. Bunların Suriye'den temizlenmesine en çok biz seviniriz. Bunun için bunu desteklemek lazım ve destekliyoruz da . Bu işin birinci Safhası bir de işin ikinci safhası var. O da şu; kimyasal silah kullanılmamış olsa da Suriye'de hiçbir şey yok gibi bir tavır içerisine girmemek lazım. Kimyasal silahların kesin kez Suriye'den çıkarılacak şekilde kararlı bir çalışma yapılırken diğer taraftan sorunun çözümü için çok büyük bir politik kararlılığın olması şarttır" cevabını verdi.Yaptırımlar konusunda net bir tutumun olup olmadığının sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki kararların nasıl çıktığını çok büyük perde arkası pazarlıklar var, her kesime her cümle üzerinde çok ciddi, herkesin kaygılarını ayrı ayrı giderecek veya karşılayacak yazılımlar söz konusudur. Dolayısıyla bunlar çıkmadan bir şey söylemek mümkün değil. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi içinde değiliz, ayrıca Daimi Üye değiliz ama komşu ülke olarak olup bitenlerden en çok etkilenen biz olduğumuz için şüphesiz ki çok ciddi bir şekilde bizi Güvenlik Konseyi'nin dinlemesi gerekir."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.