|   | 
  • AGÜ, Fenerbahçe'yide Devirdi


    AGÜ, Fenerbahçe'yide Devirdi
    Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 18. haftasında Fenerbahçe, Bellona AGÜ'yü konuk etti. AGÜ ilk yarının rövanşını alırken ev sahibi liderliği kaybetti.

    Bellona AGÜ Spor deplasmanda 79-74 kazanarak üst üste 3 toplamda 13 galibiyete ulaştı. Fenerbahçe ise evinde aldığı yenilgiyle üst üste 2. kez kaybederek 4. mağlubiyetini aldı.Karşılaşmaya Fenerbahçe, Stricklen ve Birsel Vardarlı’nın basketleriyle 5-0 başladı. AGÜ’nün ilk basketi Lara Sanders’tan gelirken Stricklen bir de üçlük bulunca fark 6’ya çıktı(8-2). Yüksek tempoda başlayan maçta ilk 4 dakika ev sahibinin 12-8 üstünlüğüyle geçildi. Sandrine Gruda’nın etkili oyunu Fenerbahçe’yi oyunda tutarken Birsel’in üçlüğü ile fark 8’e kadar çıktı(21-13). Yüksek skorla geçilen ilk çeyreği Fenerbahçe 25-21 önde tamamladı.

    İkinci çeyreğe de etkili giren takım Fenerbahçe oldu. Birsel ve Ayşe Cora’dan üst üste 2 üçlük bulan Fenerbahçe çift hhaneli farkı yakalayarak rakibine molayı aldırdı(31-21). Moladan sonra Wauters, Ayşegül ve Chelsea Gray ile 7-3 seri yakalayan AGÜ farkı azaltırken Ayşegül Günay bir üçlük daha bulunca bu sefer molayı rakibine aldırdı(34-31). Maçta tempo iyice yükselirken üst üste gelen basketler skoru yukarı çekti. Deplasman ekibinde Dubljevic, Sanders ve Gray’e karşılık Fenerbahçe’de Gruda ve Lavender’den geldi. Ev sahibi dönem dönem farkı 6’ya kadar çıkarsa da Bellona AGÜ çeyrek sonunda farkı kapattı ve soyunma odasına 45-45 eşitlikle girildi.

    Maçın ikinci devresinde perdeyi açan Lavender ve Stricklen oldu. AGÜ’de Dubljevic ve Wright’ın karşılık vermesiyle eşitlik korundu. Devrede ilk 4 dakika 51-51 geçildi. Fenerbahçe’de coacha çalınan teknik faulün ardından faul atışı kaçınca deplasman ekibi öne geçme şansını değerlendiremedi. Savunmaların sertleştiği bu dakikalarda eşitlik bozulmadı(51-51). Chelsea Gray’in basketiyle AGÜ maçta ilk kez öne geçmeyi başardı. Ayşegül Günay’ın üçlüğü farkı 5’e çıkartınca Fenerbahçe molayı aldı. Çeyrek sonunda da rakibine fazla şans tanımayan Bellona AGÜ Spor son 10 dakikaya 60-56 üstünlükle geçti.

    Son çeyreğe Birsel ve Gray’in karşılıklı basketleriyle girilirken ilk 2 dakika AGÜ’nün 66-60 üstünlüğüyle geçildi. Fenerbahçe’de Stricklen’in üçlüğü farkı azaltırken Wauters’ın basketiyle Fenerbahçe molası geldi(68-63). Stricklen moladan da üçlükle dönünce 5 dakika kala fark 2’ye indi. 04.29 kala maça eşitlik geldi ve molayı alan AGÜ oldu (68-68). Deplasman ekibi moladan 5-0’lık seriyle döndü(73-68). AGÜ Spor son 01.30 dakikaya ise 75-72 önde girdi. Son dakikaya girilirken fark yeniden 5’e çıkarken Fenerbahçe basketi bulsa da Sanders skoru 79-74’e getirdi. Hata yapmayan Bellona AGÜ Spor sahadan da 79-74 galip ayrıldı.


    Fenerbahçe : Shekinna Stricklen 20 (6 rb), Sandrine Gruda 15 (7 rb), Birsel Vardarlı Demirmen 11 (6 rb, 8 ast), Jantel Valander 10 (8 rb), Alexandria Quigley 8, Ayşe Cora 8, Tuğçe Canitez 2 (4 rb)

    Bellona AGÜ Spor : Chelsea Gray 26 (4 rb, 6 ast), Lara Sanders 16 (6 rb), Ann Wauters 10 (7 rb, 7 ast), Tanesha Wright 10, Ayşegül Günay 8, Jelena Dubljevic 6 (8 rb), Şaziye İvegin Üner 3



    Etiketler ağü

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.