|   | 
  • Akıllı telefon ve tabletlere TRT zammı


    Akıllı telefon ve tabletlere TRT zammı
    Daha önce yalnızca ‘dahili’ radyo - TV alıcısı olan elektronik cihazlara uygulanan bandrol uygulaması, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar ile daha geniş bir kapsama alanına yayıldı.

    Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, “internet bağlantısı vasıtasıyla doğrudan veya herhangi bir yazılım veya donanım ilavesiyle radyo ve TV yayınlarını” alabilen cihazlar yüzde 6 oran üzerinden TRT bandrolü uygulamasına tabi olacak.
     
    Geçtiğimiz yıl alınan karar ile yalnızca dahili olarak radyo ve televizyon yayınlarını alan akıllı telefonlara uygulanan bandrol ücretine internet bağlantısı vasıtasıyla doğrudan veya herhangi bir yazılım veya donanım ilavesi ile radyo/televizyon yayınlarını alabilen telefonlar da dahil oldu. 
     
    Bu kapsamda, daha önce bandrol uygulamasına tabi olmayan, alıcısı olsun olmasın internete bağlanan cep telefonları yüzde 6 ve 7 oranında, tablet ve bilgisayarlar da yüzde 2 ve 3 oranında TRT bandrolü uygulamasına tabi tutulacak.
     
    TRT Bandolü Nedir?
     
    3093 sayılı TRT Gelirleri Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen cihazları imal veya ithal edenler satıştan önce; ticari ithalat maksadı dışında yurda getirenler de ithal işlemlerinden önce, bandrol veya etiket almak zorunda. Yurt dışından televizyon getiren bir ithalatçı ürün başına yüzde 16 TRT bandrolü ödüyor. Bu fark da tüketiciye yansıtılıyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.