|   | 
  • Altın FED'i Bekliyor


    Altın FED'i Bekliyor
    Şuanda gramı 103 lira olan altının FED’in faiz artırımına gitmesiyle birlikte 110 lirayı görmesini bekliyoruz. 174 liradan satılan çeyrek altının ise 184 liraya yükseleceğini tahmin ediyoruz.

    Son yılların en hareketli dönemini geçiren seçimden sonra yılın en düşük seviyesine kadar gerileyen altın yeniden çıkış yakalayabilmek için Amerika Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımı kararını bekliyor.

     

    Piyasalarda FED’in faizlerde 25 baz puanlık artış yapacağı yönündeki beklentiler sarrafları da umutlandırdı.

     

    Narin Sarraf Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ali Kaban, sadece altın değil borsa ve döviz piyasasının da FED’in kararını beklediğini söyledi.

     

    Önceki yıllarda FED açıklama yapınca fiyatların düşüş yada yükseliş göstermesine rağmen son 3-4 yıldır karar açıklanmadan piyasalarda hareketlilik yaşanmaya başladığını belirten Kaban, “Yine de büyük düşüş yada çıkışlar asıl kararın açıklanmasının ardından olacaktır. Şuanda gramı 103 lira olan altının FED’in faiz artırımına gitmesiyle birlikte 110 lirayı görmesini bekliyoruz. 174 liradan satılan çeyrek altının ise 184 liraya yükseleceğini tahmin ediyoruz. Şuanda tüm dünyanın gözü Amerika’dan gelecek kararda” diye konuştu.

     

    Rusya krizi altını da vurdu

    İç piyasada Rusya krizinin beklenmedik ani sonuçlar doğurduğunu ifade eden Kaban, düşüşte olan piyasanın seyrini bir anda tersine çevirdiğini, Rusya krizinden önce altın ciddi anlamda düşmesine rağmen krizle birlikte yeniden tırmandığını söyledi.

     

    Dolar çok yükselmeseydi gram fiyatının 95 liraya kadar gerilemesini beklediklerini anlatan Kaban, “Altın fiyatlarında uçak krizinin etkisi büyük oldu. Fiyatlar 101 liraya kadar çıktı. Bu istikrarsızlıkta bizim için en büyük sıkıntı. Satışlarımızda mevsim itibariyle bir sakinlik söz konusu. Altın fiyatları 110 liradan 98 liraya düşünce yatırım amaçlı düşünen insanlar gelmeye başlarken, Rusya krizi patlak verince bu insanlarda gelmemeye başladı. Bu dalgalanmalar bizi olumsuz etkiledi. Dalgalanmalar hem alıcıyı hem satıcıyı rahatsız ediyor, piyasa tedirgin olunca alım satım tamamen duruyor. Bunun son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

     

    Haber: Faruk Karakaş




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.