|   | 
  • Altında yaprak kımıldamıyor


    Altında yaprak kımıldamıyor
    Son yılların en hareketli dönemini geçiren ve fiyatlarda istikrar sağlanamadığı için sürekli iniş çıkışlar yaşanan altın piyasasında yaprak kımıldamıyor. Mevsimsel durgunluğa fiyatlardaki belirsizlikte eklenince vatandaş yıllardır güvenli liman olarak gördükleri altından uzaklaşmaya başladı.

    Narin Sarraf Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ali Kaban, Türkiye’de ekonomide yaşanan belirsizlik, bir türlü yakalanamayan ekonomik istikrar ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan terör olaylarının altının iç piyasadaki fiyatını olumsuz etkilediğini söyledi.

     

    Altının fiyatının genel anlamda dünyadaki gelişmelere endeksli olduğunu ancak ülke içinde yaşanan olayların da iç piyasayı etkilediğini kaydeden Kaban, “Yurt dışındaki yatırımcı Türkiye’nin içinde bulunduğu belirsizlik nedeniyle ülkeden kaçtı. Ülkeye yatırımcı gelmeyince ekonomi direk olarak olumsuz etkileniyor. Bu olumsuzluktan da en fazla altın piyasası etkileniyor” diye konuştu.

     

    Altınlarını mecburiyetten bozduruyorlar

    Şuanda insanların gelirinin giderini karşılamadığı ve ciddi anlamda ekonomik sıkıntı yaşadığı için yastık altındaki altınlarını mecburiyetten tek tek bozdurmaya başladığını ifade eden Kaban, uzun zamandır yatırım amaçlı altın alan kimsenin olmadığını vurguladı.

     

    Geçmiş yıllarda altın fiyatı düştüğünde insanların yatırım amaçlı altına akın eder derecesinde alım yaptığını belirten Kaban, son yıllarda fiyat düşse de çıksa da alım yapanın olmadığını, sürekli bozdurma eğiliminin olduğunu söyledi.

     

    2015 kayıp olarak geçti, 2016 daha zor olacak

    Bu durumunda esnafın zor günler geçirmesine neden olduğunu ifade eden Kaban, “2015 yılı altın piyasası için kayıp yıl olarak geçti. 2016 yılına girmeden önce piyasaların düzeleceğine dair bir nebze umudumuz vardı. Ancak şuan ki gidişata baktığımız da 2016 yılının çok daha zor bir yıl olacağını düşünüyoruz. Göstergeler bu yönde. Karamsar olmak istemiyoruz ama geldiğimiz noktada iyi düşünmemize neden olacak herhangi bir gösterge de maalesef yok. Bundan en çok zararı gören biz esnaflarız” şeklinde konuştu.

     

    Kaban, şuanda çeyrek altın fiyatının 175, gram fiyatının ise 106 lira olduğunu, fiyatların düşüp çıkacağına yönelik herhangi bir çıkarım yapamadıklarını vurguladı. 

     

    Haber: Faruk Karakaş




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.