|   | 
  • Arkadaşını önce vurarak sonra yakarak öldürmüş


    Arkadaşını önce vurarak sonra yakarak öldürmüş

    Kayseri'de 8 Şubat'ta cezaevinden izinli çıkan ve bir daha kendisinden haber alınmayan Abdullah Türkmen'in (30) öldürüldüğü üzerinde duran Kayseri polisi, yaptığı çalışmada define arama bahanesiyle Kızılören bölgesine götüren Türkmen'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra benzinle yakan cinayet zanlısı Ahmet A.'yı (30) yakaladı. Kayseri polisi çözdüğü bu cinayetle birlikte 18 faili meçhul cinayeti aydınlatmış oldu.
    Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen çalışma kapsamında 8 Şubat 2019'da Yahyalı ilçe Emniyet Müdürlüğüne giden baba Ali Türkmen, Kasten adam öldürme suçundan 8 yıldır cezaevinde yatan ve bir süre sonra Bünyan cezaevinden izinli çıkan oğlu Abdullah Türkmen'in (30) cezaevine geri teslim olmadığını ve hayatından endişe ettiğini söyledi.
    Bunun üzerine çalışma yapan polis, Türkmen'in Erciyes Üniversitesi'nde eğitim gördüğü ve akabinde cezaevine teslim olduğu, kaçması için bir sebep olmadığını belirlemesi üzerine Türkmen'in öldürülmüş olabileceği şüphesi üzerinde durdu. Yapılan incelemede HTS kayıtları ve bilgi sahiplerinin beyanları doğrultusunda, Türkmen'in mobil yatırım aracılığı FOREX isimli şirket üzerinden para kazanmak için Ahmet A.'yı ortak ettiği ve şahsa 35 bin TL değerinde para kaybettirdiği belirlendi. Ahmet A.'nın alınan ilk ifadesinde" Kayıp Abdullah Türkmen ile kendisine ait otomobille Merkez Melikgazi ilçesi Sakar Bağları istikametine gittiği ve burada biraz sohbet ettikten sonra tekrar Kayseri merkezine bıraktığını söyledi.
    Ahmet A. polisi yaptığı çapraz sorgulama da işlediği cinayeti ve cinayet yerini polise gösterdi. Cinayet şüphelisi Ahmet A. " Öldürdüğüm arkadaşım Abdullah Türkmen'i define arama bahanesiyle Kızılören yoluna götürdüm. Burada alacağım olan 35 Bin TL'yi istedi. Paramı veremeyeceğini anlayınca aracımda bulunan ruhsatlı av tüfeğiyle öldürdüm. Daha sonra benzin dökerek yaktım ve cesedi kalıntılarını taş ile kapattım" dedi.
    Polis ekipleri sorgusunun ardından arkadaşını vurarak ve yakarak öldüren Ahmet A.' yı adliyeye  çıkardı.  Kayseri polisi çözdüğü bu cinayetle 1998-2019 yılları arasında meydana gelen toplam 18 faili meçhul olayı aydınlatmış oldu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.