|   | 
  • Artık cep telefonundan evlenilebilecek


    Artık cep telefonundan evlenilebilecek
    Dünyanın mobil teknoloji devi Gemalto, Türkiye?deki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek mobil cihazlardan evlilik başvurusu yapılabilmesini sağladı.

     Yeni geliştirilen teknoloji sayesinde e-Devlet işlemlerinin tamamına yakını mobil cihazlar yoluyla güvenli biçimde gerçekleştirilecek. Türkiye?deki GSM operatörlerinin ve bazı bankaların sim kartları ve kredi kartı çiplerini de yapan dünyanın en gelişmiş mobil teknoloji şirketi olarak bilinen Gemalto, Türk kullanıcılarına yeni imkanlar sağlıyor. Konuyla ilgili İHA?ya açıklamalarda bulunan Gemalto Türkiye Temsilcisi Ali Yıldız, geliştirilen yeni teknoloji sayesinde artık cep telefonlarından bir çok devlet işleminin gerçekleştirilebileceğini söyledi. Bunlardan en ilgi çekeninin mobil dijital imza ile evlilik başvurusu olduğunu aktaran Yıldız, "Çiftler evlenmeye karar verdiklerinde sadece cep telefonundan evlilik günü başvurusu evrakların imzalanması gibi bir çok imkâna kavuşacaklar" dedi. Şirketlerinin Mobil para transferi, mobil NFC ödeme, bankacılık hizmetleri, e-ticaret güvenliği, mobil kimlik konularında Türkiye?deki devlet kurumlarına ve özel bankalara hizmet verdiğini belirten Yıldız, "Aslında işimiz hizmet veren ile hizmet alan arasındaki ilişkileri kolay ve güvenilir hale getirmek için yeni teknolojiler geliştirmek" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.