|   | 
  • Asansörlere Sıkı Denetim


    Asansörlere Sıkı Denetim
    Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, sınırları içinde bulunan asansörlerin yıllık periyodik muayenesi için Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile yeniden protokol imzalayarak 2013-2014 döneminde denetimlerin yine TSE tarafından yapılacağını söyledi.

     Başkan Rifat Yıldırım, yaptığı açıklamada belediye sınırları içerisindeki asansörlerin denetim, bakım ve takip yetkisini bu yıl da TSE'ye verdiklerini belirtti. Yıldırım, bölgenin Türkiye ortalamasının üzerinde asansörlü binalara sahip olduğunu ifade ederek, "İnsan hayatı parayla ölçülemez. O nedenle denetimleri çok sıkı tutuyoruz" dedi.
    Başkan Yıldırım, vatandaşın bindiği asansörlerin güvenli olmalı gerektiğini kaydederek, "Asansörlerin bakımı, periyodik onarımı, yanlış kullananların uyarılması ve bilgilendirilmesi gibi birçok hususta gayretli çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla canımızı emanet ettiğimiz çok önemli bir asansörlerimizin sıhhatli, sağlam ve kaliteli olması, güvenli çalışması için denetim yetkisini TSE'ye verdik. Asansörlerimizin sağlam ve kaliteli olması için Talas Belediyesi ve TSE olarak gece gündüz işin takipçisi olacağız." diye konuştu.
    TSE Kayseri Proje Koordinatörü Selim Ulaş da denetimlerle ilgili şunları söyledi: "Uzun yıllar hizmet vermiş asansörlerde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Asansörlerin sağlıklı ve güvenli kullanılabilmesi için tespit yapıyoruz. Talas Belediyesi asansörlerin güvenli olmasına özel önem veriyor. Bizden de bu güvenliği sağlamamızı istiyor."
    Bina sorumlularıyla tek tek görüşüp muayene yaptıklarını anlatan Ulaş, "Eğer bina yönetimi buna izin vermezse her türlü sorumluluğu üstlenmiş oluyor. O zaman idaremiz de yönetmelikle güvenli olmayan asansörü kullanım dışı bırakıyor. Asansörün eksiklerini üzerindeki farklı renkteki etiketlerle belirtiyoruz. Kullanıcılardan dikkat ve azami hassasiyet rica ediyoruz" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.