|   | 
  • Aşçı yardımcısı iken öğrencilerin 'şoför abla'sı oldu


    Aşçı yardımcısı iken öğrencilerin 'şoför abla'sı oldu
    Aydın'ın Efeler ilçesinde, bir restoranda aşçı yardımcısı olarak çalışırken, şakayla karışık şoförlük teklifi alan Sevgi Maraş (32), öğrencileri taşımak için direksiyon başına geçti. 'Şoför abla' olarak anılmaktan mutlu olduğunu belirten Maraş, hafta sonları ise restorandaki işine devam ediyor.

    Evli ve 2 çocuk annesi Sevgi Maraş, 3 yıl önce aynı zamanda okul servisi de işleten Bilal Kıran'a ait restoranda aşçı yardımcısı olarak işe başladı. Burada çalışırken, bir gün kendisine ait otomobille patronun eşi Şadiye Kıran'ı da yanına alarak alışverişe gitti. Patronunun eşinin şakayla karışık "Otomobili güzel kullanıyorsun. Sen servis şoförü ol, birlikte çalışalım" teklifi üzerine Maraş, bir süre patronu Bilal Kıran'ın kullandığı öğrenci servisindeki yolculuklara katılıp güzergahı öğrendi. Ardından şoförlük yapabilmesi için gerekli belgeleri tamamlayan Maraş, öğrenci servisinde direksiyon başına geçti. 

    'Herşey  Bir  Şakayla  Başladı'

    Eşi Harun Maraş'ın aynı zamanda TIR şoförü olması nedeniyle bu mesleğe aşina olduğunu ve çok sevdiğini belirten Sevgi Maraş, "Her şey bir şakayla başladı. Restoranın mutfağında çalışırken bir anda kendimi öğrenci servisi şoförü olarak buldum. 3 yıldan beri de okullardan öğrenci götürüp getirerek devam ediyorum. İşimi de severek yaptığım için zorluk çekmiyorum. Erken kalkıyoruz, eve dönmemiz akşam geç saatleri buluyor. Yoğun bir trafikle ve çocuklarla iç içeyiz. Aynı zamanda bir anne olduğum için mesleğimi de çok severek yapıyorum.  Restorandaki işime de hafta sonları devam ediyorum. Kalan zamanda da kendi ailem ve çocuklarımla ilgileniyorum. Kendi çocuklarımı da okula patronumun servis araçları ile gönderiyorum. Yaptığım işle hem evime katkı sağlıyorum hem de çocuklarıma destek oluyorum. Kızım da benimle gurur duyuyor. Öğrenciler beni ilk gördüğünde 'Şoför, kadın mı' diyerek şaşkınlıklarını belirtiyor. Ancak kısa sürede öğrencilerin 'şoför ablası' oldum. Kadın şoför olduğum için öğrenci velilerinden de çok destek geliyor. Aynı zamanda bir anne olduğum için bana güveniyorlar" dedi.

    'Erkeklere Taş  Çıkartıyor'

    Servis aracında hosteslik yapan Şadiye Kıran ile çok ahenkli çalıştıklarını belirtip, "Ben de araç kullanmayı biliyorum ama daha ticari olarak, şoförlük yapacak kadar kullanamıyorum. Sevgi, bana da zaman zaman daha pratik olmam açısından birçok şey öğretiyor. Birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. İşimiz şakayla başladı ve gerçeğe dönüştü. Ama sonradan aklıma yattı. Konuyu eşime söyledim. O da 'Neden olmasın' dedi. Serüven böyle başladı. Sevgi'nin şoförlüğü erkeklere taş çıkartıyor dersem yeridir. Daha önce erkek şoförlerle de çalıştım. Onlar da güzel kullanıyor ama arkadaşım bu işte onlardan daha iyi" diye konuştu.

    'Şoför Ablamızı  ÇOK Seviyoruz'

    Bir kolejin 9'uncu sınıf öğrencisi olan ve okuluna servisle giden Mehmet Kavak ise, "Şoförümüzün kadın olması bence gayet normal. Kadın olması, servis şoförlüğü yapmasına engel değil. Hepimiz onu çok seviyoruz" diye konuştu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.