|   | 
  • ASYA ARAMA KURTARMA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU


    ASYA ARAMA KURTARMA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
    Öğrencilerde doğal afet bilincinin gelişmesi için bilgilendirme seminerleri ve tatbikatlar büyük önem taşıyor. Bu çerçevede Asya Arama Kurtarma ekibi de okullarda gerçekleştirdiği seminerlerle öğrencilere büyük katkı sağlıyor.




    Öğrencilerde doğal afet bilincinin gelişmesi için bilgilendirme seminerleri ve tatbikatlar büyük önem taşıyor. Bu çerçevede  Asya Arama Kurtarma ekibi de okullarda gerçekleştirdiği seminerlerle öğrencilere büyük katkı sağlıyor. Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu ve Özel Kılıçaslan Liseleri'nde öğrencilerle buluşan Asya Arama Kurtarma Kayseri Ekibi, farklı seanslarda öğrencilerle buluşarak "Temel Afet Bilinci" seminerleri verdi.   Sivil Savunma Haftası etkinlikleri bağlamında verilen seminerler okulların kültür merkezinde gerçekleşti.  Öğrencilerin  dikkatle dinlediği seminerlerde; deprem, yangın ve doğal afetlerle ilgili kapsamlı bilgiler verildi. Birleşmiş Milletler Standartlarında arama kurtarma Ekibi olduklarını vurgulayan yetkililer, Asya Arama Kurtarma Ekibi olarak Haiti?den Filipinlere; Bosna?dan Japonya?ya kadar birçok ülkede arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirdiklerinin altını çizdiler. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Asya Arama Kurtarma ekibi, önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri tatbikatlarla öğrencileri bilinçlendirmeye devam edeceklerini dile getirdiler. 

    Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Hayrettin Kaya, doğal afetlerle ilgili bilinçlenmenin erken yaşta yapılması gerektiğini ifade ederek: "Öğrencilerimiz bu tür seminerlerle oldukça bilinçli hale geliyorlar, Asya Arama Kurtarma Ekibine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz." dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.