|   | 
  • Atatürk Şiirini Okurken Gözyaşlarını Tutamadı


    Atatürk Şiirini Okurken Gözyaşlarını Tutamadı
    Sakarya’nın Pamukova ilçesinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü töreninde ‘Atatürk’ şiirini okuyan ikinci sınıf öğrencisi gözyaşlarını tutamadı. Minik kızın gözü yaşlı şekilde şiiri okuduğu anlar cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi.

    “Duygulandım ve kalbimizde yaşadığını hissettim”
     
     
    Şiiri gözyaşlarıyla okuyan minik Sümeyye Önal, “Neden ağladığımı sorarsanız, duygulandım ve kalbimizde yaşadığını hissettim. Vatanı kurdu Atatürk, düşmanlardan bizi korudu. Aramızdan gittiğini hissettim ve o yüzden duygulandım” şeklinde konuştu.
     
     
    Bursa’da saat 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla hayat dururken, gözyaşları ise damla damla süzüldü.
     
     
    Türkiye Cumhuriyet'inin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde anıldı. 10 Kasım programları çerçevesinde Bursa Valiliği tarafından ilk olarak çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Vali Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk heykeline çelenk sundu.
     
     
    Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05 geçe sirenler çalmaya başlamasıyla 7'den 70'e tüm halk 2 dakikalık saygı duruşuna geçti.
    Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. yıldönümünde sirenlerle birlikte tüm hayat dururken, gözyaşları damla dama vatandaşların gözlerinden düştü.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.