|   | 
  • Atık malzemelerden Patipark yaptılar


    Atık malzemelerden Patipark yaptılar
    KAYSERİ'de, Talas Belediyesi tarafından hasta ve sahipsiz köpekler için atıl vaziyetteki arsaya atık malzemelerden Patipark yaptı.

    Talas Belediyesi, geçen yıl 24 Ekim'de hasta ve sahipsiz köpekler için Zincidere Mahallesi'nde Patiköy adıyla Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kurdu. Yaklaşık 3 bin metrekare alana sahip merkezde, sokak köpekleri kayadan oyma mağaralarda hem barınıyor hem de rehabilite ediliyor. Belediye ekipleri, barınakta kalan köpeklerin, barınak hastalığına yakalanmaması adına Patipark projesini hayata geçirdi. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren kuruluşlarda kullanılmayan atık malzemeler toplanarak, Patipark'ta değerlendirildi. Yapılan çalışmaya değinen Talas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Yaşar Bağırgan, "Belediyede görevli arkadaşlarımız burada pandemi sürecinde çalışmalar yaptılar. Barınağımızın yan tarafı atıl bir vaziyette duruyordu. Arkadaşlarımız belediyemizin şantiyesinden kullanılmayan malzemeleri topladılar ve burada bir çalışma yaptılar. Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın'da burada incelemelerde bulundu ve takdirle karşıladı. Başkanımızın talimatları üzerine bu iş daha da hızlandı. Güzel bir Patipark yapıldı" diye konuştu.
     
    'ŞUANDA 37 YAVRU KÖPEK VAR'
     
    Patiparkın yapılma amacına değinen Bağırgan, "Bu parkın yapılma amaçlarından birisi, barınak hastalıklarından hayvanları korumak. Gündüz bölümlerinde burada hayvanları güneşletiyoruz. Vatandaşlarımız araçlarıyla gelirken burada durabilir, vakit geçirebilirler. Şantiyemizde atıl vaziyette olan ve geri dönüşüme gidecek olan atıklardan oluşuyor. Bu atıklar arasında tahtalar, tabureler gibi atık malzemeler yer alıyor. Malzemeler, kesilerek barınağın çiti yapıldı. Boyamaları yapıldı. Diğer paydaş müdürlüklerimizin de destekleri oldu. Şu an da 37 yavru köpek var. Burada bu köpekleri besleyip, akşamları da içeri barınaklarımıza alıyoruz" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.