|   | 
  • Avrupalı Öğrenciler, Vali Düzgün'ü Ziyaret Etti


    Avrupalı Öğrenciler, Vali Düzgün'ü Ziyaret Etti
    Avrupa'nın 4 ülkesinden, 'Avrupa Birliği Gençlik Değişim Programları' kapsamında Türkiye'ye gelen Avrupalı gençler, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

     Valilik makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Orhan Düzgün, Bulgaristan, İtalya, Romanya ve Litvanya'dan gelen öğrenci grubuna Bünyan'dan dahil olan 30 öğrenciye 'Hoşgeldiniz' dedi. Gençlerin Kayseri'de kaldıkları süre içerisinde iyi vakit geçirmelerini dileyen Düzgün, ''Avrupa Birliği Gençlik Değişim Programları içerisinde hem kültürler arası diyaloğun sağlanması hem de gençlerimizin kendilerine olan özgüvenlerinin artması, yeni girişimcilik yeteneklerinin artması, yeni istihdam alanlarıyla ilgili bilgi ve becerilerinin artması adına bu tür programları önemsiyor ve destekliyoruz. Ben gençlerimizin birbirlerini ve Türkiye'yi tanımalarının, dünya barışı adına çok önemli olacağını düşünüyorum'' dedi.
    Gençlerin, arkadaş çevrelerinde ya da bulundukları çevrede başka milletlerle ilgili belki önyargılı bazı değerlendirmeler olduğundan, eğer o milletleri tanımıyorlarsa bu önyargılı fikirleri kolaylıkla kabul edebileceklerini ifade eden Vali Düzgün, ''Ama insanların tanımadıkları milletten tanıdıkları kişilerle tanışmalarından sonra daha objektif değerlendirmeler yapacağına inanıyorum. Dolayısıyla birbirleriyle tanışma, uyum döneminde gençlerimizin gelecekte de kendi profesyonel iş yaşamlarında bu arkadaşlıklarını koruyacaklarına inanıyorum. Tabi bu programın amaçlarından biri de tanışma olduğu için ben de arkadaşlarımızı birebir tanımak, isimleriyle, bölgeleriyle, geldikleri ülkelerle kısa da olsa bir tanışma arzu ediyorum'' diye konuştu.
    Vali Düzgün'ün bu isteği üzerine, ziyarette bulunan bütün öğrenciler, isimlerini söyleyerek, kısaca geldikleri bölgeyi ve ülkelerini tanıttılar.
    Ziyarette, daha sonra Vali Orhan Düzgün, yabancı öğrencilerle grup liderlerine Kayseri'yi tanıtan bir kitap, kalem ve çeşitli tanıtım amaçlı broşürlerin olduğu birer çanta hediye etti. Grup liderleri de Vali Düzgün'e ülkelerini tanıtıcı çeşitli hediyeler takdim ettiler. Ziyaret, Vali Düzgün'ün gençlerle birlikte fotoğraf çektirmesiyle son buldu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.