|   | 
  • Ayasofya yeniden ibadete mi açılıyor?


    Ayasofya yeniden ibadete mi açılıyor?
    MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, TBMM Başkanlığına Ayasofya’nın Cami Olarak Yeniden İbadete Açılmasına İlişkin Kanun teklifi verdi.

    Halaçoğlu, 24.11.1934 tarih ve 2/1589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile müze haline getirilen Ayasofya karanının Resmi Gazete vb. devletin hiçbir resmi yayınında yayımlanmadığını ve bununla ilgili herhangi bir kayda da rastlanılmadığını söyledi. 
     
     
    Kararnamenin altındaki Atatürk imzasında da bir tuhaflık olduğuna dikkat çeken Halaçoğlu, Mustafa Kemal’e Atatürk Soyadının verildiği kanunun Resmi Gazetede 27.11.1934 tarihinde yayımlanmasına rağmen Ayasofya Kararnamesi’nin üç gün önceden imzalanmasının mümkün görünmediğini söyledi. Halaçoğlu hukuki duruma da dikkat çektiği kanun teklifinde, “Bu kanun teklifi, 481 yıl ezan sesinin yankıları ile ayakta kalan, İstanbul’un fethinin simgesi olan Ayasofya’nın, cami olarak yeniden ibadete açılması amacı ile hazırlanmıştır” dedi. 
     




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.