|   | 
  • Hakan Çitmen

    Babalar

    İŞSİZ BABALARIN FERYADI! Sessiz çığlık

                Baba demek! katlanmak demek…

                Helal rızkının peşinden koşan, bileğinin hakkıyla alnının teri ile hakkını arayan babalar var bu ülkede!

    Bir baba ki evinin direği… Baba ki evin çatısı... Her baba, evine ekmek götürme telaşında… Hangi sıkıntının üstesinden gelsin? Hangi derde yetişsin? Hangi eksiği gidersin? Hangi hesabı yapsın?

    Ağır bir yük taşıyor işsiz babalar. Hele gözünün içene bakarak ‘Baba’ diyen evlatları varsa. En ufak isteklerini bile karşılayamıyorsun ya bir de. “Başkalarının babaları alıyor ama sen neden alamıyorsun baba!”  derse diye korkuyorsun ya. Yüreği parçalanıyor insanın.Bu nasıl bir duygudur bilir misiniz?

    Okuyan çocuğunun, okul masraflarını karşılamak için didinen babaları bilir misiniz? Evladı yol parası istediğinde, kendi yemek parasını evladına yol parası diye veren babaları bilir misiniz? “ Baba, Okuldan para istiyorlar,öğretmenler yazılı yapacak onun için kağıt parası istiyorlar”  diyen bir çocuğunuz oldu mu hiç? 

    “Çocuğum okusun da, ‘adam’ olsun! Yeter ki,kendini kurtarsın başka bir şey istemem”  diyen babalar var bu ülkede. Dağ gibi ağırlığı sırtında taşımanın ne demek olduğunu bilir misiniz?

    Hele birde evinin kirasını, faturasını ödeyemeyen babaları bilir misiniz?

    “Bugün de iş bulamadım. Ne yapayım!”  diyen, gururunu ayaklar altına alan, eşine mahcup olan kocalar var bu ülkede! Evine et girmeyen, mutfağına, en son kurban bayramında komşunun getirdiği eti koyan anneler var bu ülkede!

    Sesini duyan var mı bu koca yürekli insanların?

    Halini soran var mı?

    Derdine derman olan var mı?

    Yok…Sessiz bir çığlık var ama…

    Evladını şehir dışında bir üniversite de okutan, maaşını alınca parasını aksatmadan gönderen babalar var bu ülkede! Bu ayda eve bir ekmek eksik alayım, evladım gurbet elde parasız kalmasın diyen babalar var bu ülkede…

    Üniversiteyi bitirdi, diplomasını aldı diye gurur duyan ama evladı şimdi de, aylardır işsiz olan babalar var bu ülkede! Oğlumun düğünü nasıl yapacağım diyen babalar bu ülkede!

    Baba demek! “Hissetmek” demek…

    Çocuğuyla manavın önünden geçerken, canı çeker de ister diye, çocuğunun gözlerini kapayan babalar var  bu ülkede!

    “Okul pantolonu alamadığı çocuğu okuldan gönderilince 'Çocuklarıma bakamıyorsam, çocuğuma bir pantolon alamıyorsam…” diyen babalar var bu ülkede!

    Gururuna dokununca ağlayan, derdini içine atan, çocuğunu yüzüne bakamayan babalar var bu ülkede!!!

    Bu sessiz çığlığı ne zaman kimler duyacak!

                BAZI KAHRAMANLARIN PELERİNİ YOKTUR, O KAHRAMANLARA BABA DENİR! HELAL RIZKININ PEŞİNDEN KOŞAN, DAĞ GİBİ, ÇINAR GİBİ BABALARA SELAM OLSUN…

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.