|   | 
  • Baldöktü Hanı günümüze kazandırılacak


    Baldöktü Hanı günümüze kazandırılacak
    Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Tacettinveli mahallesinde yer alan Baldöktü Hanı olarak bilinen tarihi yapıda bakım ve onarım çalışması yapılacağını söyledi.

     
    Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Tacettinveli mahallesinde yer alan Baldöktü Hanı olarak bilinen tarihi yapıda bakım ve onarım çalışması yapılacağını söyledi. 

    Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi olarak mülkiyeti Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü?ne ait bu yapının Yavuz Sultan Selim dönemi kayıtlarında Baldöktü Hanı olarak kayıt altına alınmış ve değerlendirilmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında ise iplik işliği olarak kullanılmıştır. Bu tarihi yapının büyük bir kısmı toprak altında kalmış ve gün yüzüne çıkarılmayı beklememektedir. Melikgazi Belediyesi olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan anlaşma ile belediyemiz bu tarihi yapıyı bakım ve onarım yaparak günümüz hizmetine kazandıracaktır. Gelecek kuşaklara Anadolu kültür mirası sağlam ve bakımlı bir şekilde emanet edilmiş olacaktır" dedi.

    Tol veya sarnıç olarak isimlendirilen bu yapı eserin bakım, onarım ve yenileme için yapılacak çalışmada mülkiyet sorunu bulunmadığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, onarılan ve bakımı yapılan her tarihi eserin tekrar kullanıma açıldığını ve hizmete sunulduğunu kaydetti.
    Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi mekanların Melikgazi Belediyesi?ne emanet olduğunu çünkü 2015 yılını Anadolu?nun bu tarihi mekanlarını onarım ve bakım yılı olarak ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.