|   | 
  • Başkanlardan Kurban Bayramı Mesajları


    Başkanlardan Kurban Bayramı Mesajları
    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile MHP İl Başkanı Mete Eke, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.


    Mehmet Özhaseki, mesajında, bayramın iyilik ve güzelliklere vesile olmasına diledi.

    Kurban kesmenin Allah'a yaklaşmanın bir vesilesi olduğunu ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:

    "Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı günlerdir. Bayramlar sayesinde kırgınlıklar unutulur, dostluklar pekiştirilir. Düşkünlerin elinden tutulur, yetim ve öksüzler sevindirilir. Yardıma ihtiyaç duyanların da bayram yapabilmesine imkan sağlanır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kayserililerin bayramını tebrik eder, şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim." 

     Özhaseki, mesajında, çevrenin de kurban atıklarıyla kirletilmemesi gerektiğine dikkati çekti.  

    - Mete Eke'nin mesajı

    MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke de İslam ülkelerinde gözyaşının, kanın, vahşetin tavan yaptığı günlerde Kurban Bayramını idrak etmeye çalıştıklarını belirtti.

    Bayramların küskünlük ve dargınlıkların unutulduğu günler olması gerektiğini vurgulayan Eke, şunları anlattı:

    "Şairin de ifade ettiği gibi, 'Bu mübarek günde küsmek olur mu? Uzat ellerini bayramlaşalım, hakkın selamını kesmek olur mu? Uzat ellerini bayramlaşalım.' Ellerin uzatılmadığı, yüzlerin öfke saçtığı ve intikam duyguları ile idarecilerin mesai tükettiği bir günde bayramın bayram olması söz konusu değildir. Yine de Müslüman Türk milletinin engin sağduyusu ve hoşgörüsü, yüksek feraseti ve imanı bu olumsuzluklara karşı dik duruşunu sürdüreceği, özlemini çektiğimiz güzel günlerin ve mübarek bayramının sevincine hep birlikte ortak olacağımız inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramının başta Kayseri halkımız olmak üzere Türk İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesinin cenabı Allah?tan niyaz ediyorum."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.