|   | 
  • Bingöl'de 2 polisin şehit olduğu saldırı ile ilgili mahkeme gizlilik k


    Bingöl'de 2 polisin şehit olduğu saldırı ile ilgili mahkeme gizlilik k
    Bingöl Sulh Ceza Mahkemesi, Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ise yaralandığı suikastla ilgili davada gizlilik kararı aldı. Alınan bilgilere göre,...

    Bingöl Sulh Ceza Mahkemesi, Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ise yaralandığı suikastla ilgili davada gizlilik kararı aldı.

    Alınan bilgilere göre, PKK tarafından 8 Ekim'de Bingöl'de düzenlen saldırıyla ilgili gözaltına alınan 8 şüpheli, dün gece yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 8 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren ifade verme işleminden sonra mahkeme 7 şüpheliyi, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakırken, zanlılardan Ali Kılıçgedik'in tutuklanmasına karar verd, Mahkeme ayrıca dosyaya gizlilik kararı getirdi.

    KAYIP ŞAHIS BULUNAMADI

    Bu arada suikastı gerçekleştiren kişilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada kaç kişinin öldürüldüğü henüz netleşmedi. Suikastı gerçekleştirdikleri iddia edilen 4 kişi Bingöl Genç ilçesi girişinde Jandarma Özel Harekat tarafınca etkisiz hale getirilmişti. İçişleri Bakanı Efkan Ala ise 5 kişinin öldürüldüğünü açıklamıştı. Alınan bilgilere göre, teröristlerin öldürüldüğü araçta Erhan Ş.'nin kimliği çıktı. Aileye ulaşan güvenlik güçleri, 'Erhan, çıkan çatışmada öldürüldü' bilgisini iletti. Teşhis için morda giden aile, çatışmada öldürülen 4 kişinin cesedini inceledi; ama bunların kendi çocukları olmadığını kaydetti. Bunun üzerine Erhan Ş.'nin öldürülmediği, çatışma esnasında araçtan inerek kaçtığı kanaatine varıldı.

    KAYSERİ'DE DURDURULAN ARAÇTA BARUT İZİ ÇIKTI

    Bingöl'deki olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle Kayseri'de durdurulan bir araçta ise barut artığına rastlandı. Kriminal polis laboratuvarında yapılan incelemede, araç üzerinde barut izi çıktığı öğrenildi.

    TEM ŞUBES'İNİN YENİ GÖREVLİLERİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ ALAMADI

    Suikastla ilgili soruşturma başlatan güvenlik güçleriyle ilgili de ilginç bir bilgiye ulaşıldı. Olayın yaşandığı gün çevredeki tüm güvenlik kameralarına el koyan güvenlik güçleri, Bingöl Valiliği'ndeki kamera kayıtlarını ise alamadı. Terör Ve İstihbarat şubesindeki polisler tasfiye edildiği için yeni atanan görevlilerin yeterli bilgiye sahip olmadığı anlaşıldı. Güvenlik kamerası görüntülerini alacak seviyede bilgiye sahip olmayan TEM şubesi ekiplerinin, Koruma Şube'den yardım aldığı öğrenildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.