|   | 
  • BİR ERCİYES KLASİĞİ: DÜNYA KUPASI


    BİR ERCİYES KLASİĞİ: DÜNYA KUPASI
    Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Murat Cahid CINGI "2016 ve 2017'nin ardından Dünya Kupası Snowboard Şampiyonası'nın final etabı 3 Mart'ta yine Erciyes'te yapılacak" dedi ve şöyle devam etti.

    2005 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Erciyes Master Planı kapsamında uluslararası standartlarda bir kış sporları merkezi olarak ortaya çıkan Erciyes Kayak Merkezi 2015 yılında başladığı uluslararası müsabakalarla ülke tanıtımına ciddi katkılar sağlamaya başladı. Merkezi İsviçre’de bulunan Uluslararası Kayak Federasyonu FIS, 2015 yılında Erciyes’e bir Avrupa Kupası organizasyonu verirken büyük tereddütler içerisindeydi. Dünya sahnesine yeni ayak basmış bir oyuncunun ilk performansını deneyecekti fakat kuvvetli altyapısına rağmen bu çömez oyuncunun elde edeceği başarı hakkındaki şüpheleri yazışma ve telefon görüşmelerinde de kendisini çok hissettirmekteydi. Vakit gelip çattığında Erciyes’te düzenlenen Türkiye tarihinin ilk Avrupa Kupası hem organizasyon, hem sporcu ağırlaması hem de tanıtım ve PR açısından Avrupalılar’ın yüzünü güldürmüştü.

    Yetkililerden Tam Puan

    Ertesi yıl FIS’in “yine Avrupa Kupası yapacak mısınız?” sorusuna biz “hayır bu yıl Dünya Kupası istiyoruz” dediğimizde ise yetkililer şaşkınlıklarını gizleyememişlerdi. Fakat normalde 3-4 yıl Avrupa Kupası yapma tecrübesinden sonra Dünya Kupası verme adeti bizim ısrarlı müzakerelerimiz sonunda Erciyes için bozulmuştu ve Türkiye tarihinin ilk Dünya Kupası 2016 yılında Erciyes’te büyük bir başarıyla neticelenmişti. 2017 yılında da gelenek bozulmadı ve Federasyon yetkililerinden tam puan alan bir Dünya Kupası yine Erciyes’te gerçekleşti.

    Olimpiyatlardan sonra

    Olimpiyatlardan sonra en prestijli spor organizasyonları arasında gösterilen Dünya Kupaları yapıldığı branşta dünyanın en iyi sporcularını bir araya getiren ve dünyadaki kış sporları camiası tarafından takip edilen yüksek önemdeki organizasyonlar olduğu için bu aktivitelerin Erciyes, Kayseri ve Türkiye açısından çok önemli. Artık bir gelenek haline gelmeye başlayan bu organizasyon Türkiye Kayak Federasyonu’nun destekleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş. tarafından Ford ana sponsorluğunda 3 Mart 2018’de 3. kez yine Erciyes’te gerçekleştirilecek. Erciyes Kış Sporları Merkezi çok yakında PGS (Paralel Büyük Slalom) branşında ABD, Kanada, Japonya, Avusturya, İsviçre, Fransa, İtalya gibi ülkelerden gelecek dünyanın en iyi 120 sporcusunun mücadelesine sahne olacak.

    On binler yerinde izleyecek

    Bu global sportif faaliyet Türkiye’deki kış turizminin gelişmesi, geniş kitlelere ulaşması ve yeni nesil sporcular yetişmesi adına ulusal ve uluslararası tanıtıma yine büyük katkı sağlayacak.9 global network üzerinden Çin’den Amerika’ya, Japonya’dan İsviçre’ye kadar bütün dünyaya  40 farklı ülkede canlı yayınlanarak ekranlar kanalıyla yaklaşık 3 milyar kişiye ulaşacak müsabakaları, on binlerce kış sporları tutkunu ise yerinde izleyecek. Erciyes’i dünya ligine çıkaran bu tür Kupalar’a, global şöhrete sahip Carezza, Cortina, Rogla, Bansko, Lackenhof gibi çok değerli kayak merkezleri ev sahipliği yapıyor. 2017 yılındaki Dünya Kupası’nın reklam eşdeğerinin yaklaşık 4,5 Milyon TL olduğu düşünülürse bu organizasyonun hem Erciyes hem de ülkemizin tanıtımı için ne kadar değerli olduğu takdir edilecektir.

    Bir ilk daha: snowkite

    Ayrıca milyonlarca sosyal medya takipçisi olan bu sporcuların yaptığı paylaşımlar ve çevrelerine birebir anlatımları da hesaba katılırsa Erciyes’in Dünya Kupası marifetiyle ülkemiz için oluşturacağı sportif ve turistik tanıtımın kapasitesi daha da anlaşılacaktır. Kış turizmi ve kar sporlarının Türkiye’deki en önemli adresi olan Erciyes Kayak Merkezi 3 Mart 2018’deki Kupa’nın yanısıra 22-24 Mart 2018 tarihinde yine ülkemizde ilk kez Snowkite (Paraşüt Kayağı) Dünya Kupası’na da ev sahipliği yaparak uluslararası camiadaki yerini perçinleyecek. Kış sporları meraklılarının bu tarihleri şimdiden ajandalarına not almaları ve kendi ülkelerindeki bu global müsabakaları ister bizzat Erciyes yarış pistinde isterse ekranları başında takip etmeleri de destek mahiyetinde büyük önem arzetmekte.

    FANATİK GAZETESİ SPORDA ANADOLU




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.