|   | 
  • Bu Anıttan Haberiniz Var Mı?


    Bu Anıttan Haberiniz Var Mı?

    Kayseri’de yaşayan pek çok vatandaşa sorsanız ‘Hayırseverler Anıtı’nın ne kendisinden haberi vardır ne de yerinden.

    Hunat Camii’nin önündeki otobüs duraklarının hemen yanında yer alan ‘Hayırseverler Anıtı’ pek çok Kayserili tarafından bilinmiyor. Oysa yanından geçenlerin dahi dikkatini çekmeyen bu anıtın anlam ve önemi çok büyük.

    20 binden fazla insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20. yıldönümüne sayılı günlerin kaldığı şu dönemde Kayserililerin dikkatini ‘Hayırseverler Anıtı’na çekmek istedik.

    120 Konut Yaptırılmıştı

    Depremde yerle bir olan Adapazarı’nda yeni bir şehir inşa edilirken Kayserilinin hayırseverlik duygusu birkez daha kendini göstermiş ve bölgede ‘Kayseri Mahallesi’ adı altında 120 adet konut yaptırılarak depremzedelere teslim edilmişti. Temeli, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atılan konutlar kısa sürede tamamlanıp teslim edilirken katkı sağlayan şahıs, kurum ve kuruluşların isimlerinin yaşatılması amacıyla da bir anıt yaptırılmış ve üzerine isimleri yazılmıştı.

    Yaklaşık 20 yıldır Hunat Camii ile Zeynel Abidin Türbesi arasındaki otobüs duraklarının hemen yanında bulunan anıt, pek çok Kayseri’nin dikkatini çekmese de yaşanan acı olayın ve ardından gösterilen hayırseverlik duygusunun nişanesi olarak karşımızda duruyor.

    Mimar Turan Elmaağaçlı tarafından tasarlanan anıt yaklaşık 6 m. yüksekliğe sahip bir sütun şeklinde. Aynı zamanda bir binanın kolonunu da andıran sütunu, dostluk, kardeşlik ve yardımseverliği simgeleyen bir ağaç dalı sarıyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.