|   | 
  • MEHMET YAZICI

    Bu Takım Lig’de Kalmak Zorunda!

    Spor Toto Süper Lig’de 23. Haftada evinde İttifak Holding Konyaspor ile karşılaşan temsilcimiz Hes Kablo Kayserispor geleneğini bozmadı ve rakibi ile 2-2 berabere kaldı. Gelenek diyorum çünkü evimizdeki maçları berabere tamamlamak artık alışkanlığa dönüştü. Ankaragücü, Antalyaspor ve şimdi de Konyaspor. Bu 3 kritik karşılaşma ligde kalma savaşında bizim için çok kritik öneme sahipti. Bu 3 maçtan en az 7 puan almamız gerekirken sadece 3 puan alabildik. Geçen hafta Denizli deplasmanından alınan galibiyet ile umutlanmıştık. Bu hafta da alınacak bir galibiyet ligde kalma adına bize çok katkı sağlayacaktı ama olmadı.

    Gelelim maça. Son derece hayati bir önemi olan bu maça daha istekli ve arzulu başlamamız gerekirken daha maçın 8. Dakikasında Ömer Ali Şahiner’in golüne engel olamadık ve adeta maça 1-0 yenik başladık. Sonraki dakikalarda toparlanmaya çalışsak da takımın savruk yapısı ve hücum beceriksizliği aradığımız golü bulmaya yetmedi. Devrenin sonuna doğru 44. dakikada Konyaspor durumu 2-0 yapınca maçın artık dönmeyeceğini düşünmeye başlamıştık ki hemen 1 dakika sonra Artem Kravets’in golü takıma ve taraftara umut aşıladı. Prosinecki’nin ikinci devreye değişiklik yaparak başlayacağını ve baskıyı artıracağını düşünmüştük. Ama gelin görün ki hoca 77. Dakikaya kadar oyuna müdahale etmedi. Kendi evimizde oynadığımız bir maçta 2-1  gerideyken varını yoğunu ortaya koyması ve tüm hücum silahlarını devreye sokması gerekirdi Prosinecki’nin. Ama önceki haftalarda olduğu gibi hoca yine çok geç hamlelerde bulundu. 87. Dakikada Pedro Henrique’nin bulduğu golle skoru eşitlemeyi başarsak da sonrasında bir gol daha bulamayınca bu maçtan da 2-2 berabere ayrıldık ve 1 puana razı olduk. Ligin bitmesine sadece 11 hafta kaldı ve kalan 11 maçın 5’i deplasmanda. Üstelik şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Trabzonspor ve Sivasspor ile de maçlarımız var. Biz birer birer puan toplarken düşme yarışındaki rakiplerimizde maçlarını kazanıyorlar. Antalyaspor ve Kasımpaşa bu hafta maçlarından galip gelerek bizden biraz daha uzaklaştılar. Şimdi önümüzde hayati 3 maç daha var. Bu hafta kendi sahamızda Göztepe’yi konuk edeceğiz. Sonrasında Kasımpaşa deplasmanında gidip dönüşte Yeni Malatyaspor’u konuk edeceğiz. Bu 3 maçtan en az 6 puan almamız lazım. Alınacak 6 puanla 22 puana ulaşırız. Kalan haftalarda 9 puan daha toplayabilirsek ligde kalırız. Hep birlikte bekleyip görelim bakalım ne olacak.

    Ligin devamında başarılı olabilmemiz için kalemizi gole kapatırken hücumda da daha etkili olmak zorundayız. Ama kanatlarımız çalışmıyor. Orta saha yaratıcı değil. Gol noktalarında bitirici son vuruşlar yapamıyoruz. Zaten az pozisyon üretebilen bir takım olarak bulduğumuz her pozisyonu golle bitirmek zorundayız. Prosinecki’nin bundan sonraki maçlarda özellikle de kendi evimizde oynadığımız maçlarda çift forvete dönmesi ve hücum presi yaptırması lazım. Rakiplerimize kendi sahamızda göz açtırmamamız lazım. Bu takım ne yapıp edip ligde kalmalı. Aksi durumu düşünemiyorum bile. Bu kadar borç yüküyle küme düşersek buralara bir daha geri gelemeyiz.

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.