|   | 
  • Camiden yardım alma bahanesiyle istismar sanığına beraat


    Camiden yardım alma bahanesiyle istismar sanığına beraat
    Kayseri'de mahalle camisinin imamının 300 TL yardım verdiğini öne sürerek, M.Ç. (19) isimli kıza evinde zorla cinsel istismarda bulunduğu ve darp ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan TIR şoförü Sabri Ü. (29), beraat etti.

    Olay, geçen Ağustos ayında merkez Kocasinan İlçesi Belsin Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre TIR şoförlüğü yapan evli ve 1 çocuk babası Sabri Ü. M.Ç. isimli kıza Belsin'de bulunan bir cami imamının 300 TL yardım edeceğini söyleyerek, sürücülüğünü yaptığı TIR' bindirerek, Belsin'e götürdü. Ardından oturduğu binaya giren ve M.Ç.'yi cep telefonu ile arayarak, eve çağıran Sabri Ü.'nün  kapı ağzında M.Ç.'yi zorla eve aldığı ardından da 'Seni bırakmayacağım, bugün bekarlığa veda et' diyerek istismarda bulunduğu ve darp ettiği öne sürüldü. Mağdur kızın binada bağırması ve olayı yakınlarına haber vermesinin ardından Sabri Ü. gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen istismar şüphelisi hakkında, 'Cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 30 yıl kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Sabri Ü. ile mağdur kız M.Ç.  ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı  hazır bulundu. İstismarda bulunmadığını öne süren sanık Sabri Ü., "Evime gittik. Yarım saat kadar evde kaldık. 'Seni seviyorum, evlenmek istiyorum' dedim. Eşimden 6 aydır ayrı yaşıyordum. Buna sinirlendi. Kesinlikle istismarda bulunmadım, darp etmedim. M.Ç. kendi kendine zarar verdi" dedi.

    Sanığın daha önce görücü usulü ile kendisiyle evlenmek istediğini öne süren mağdur  M.Ç. ise, "Cami imamının 300 TL yardımda bulunduğunu bunun için buluşmamız gerektiğini söyledi. Kolumdan tutarak beni TIR'a bindirdi. Evin olduğu binaya gittik. O benden önce eve çıktı ve beni telefonla arayarak gelmemi istedi. Ardından da kapının önünde beni zorla içeri çekti. 'Seni bırakmayacağım. Bugün bekarlığa veda et' dedi. Kıyafetlerimi çıkarmaya çalıştı. Beni darp etti. Bağırarak evden ayrıldım ve yakınlarımı aradım. Şikayetçiyim" şeklinde konuştu.

    Duruşma savcısının sanık hakkında beraat kararı istemesinin ardından,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, sanığın cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

    Mahkeme başkanının şikayet dilekçesini neden geri çektiği sorusu üzerine mağdur M.Ç., "Beni tehdit ettiler. Baskı yaptılar. Onlar kağıt getirdi ben de imzaladım" cevabını verdi. Mahkeme heyeti, tutuksuz  sanık Sabri Ü.'nün 'Cinsel istismar' ve 'Hürriyeti yoksun kılma' suçlarından delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.